Naslovnica Gospodarstvo Slovenska ekipa na poslovnem forumu za avtomobilsko industrijo

Slovenska ekipa na poslovnem forumu za avtomobilsko industrijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Budimpešta je minule dni gostila obsežen mednarodni poslovni forum CEE Automotive Forum 2021, ki velja za največji poslovni dogodek na področju avtomobilske industrije v širši Panonski regiji. Foruma se je pod okriljem agencije Spirit Slovenija udeležilo tudi osem slovenskih podjetij.
Poslovni pogovor pred skupnim slovenskim prostorom na CEE Automotive Forum 2021 (foto: Spirit Slovenija) 

V madžarski prestolnici so se na poslovnem forumu CEE Automotive Forum 2021 zvrstila številna poslovna srečanja in mreženje med vodilnimi svetovnimi avtomobilskimi proizvajalci (OEM) ter podjetji, ki so dobavitelji za avtomobilsko industrijo. Na tem dogodku so bili predstavljeni zadnji trendi, nove tehnologije, različne kompetence in strategije, prav tako pa je bil napovedan prihodnji razvoj na področju avtomobilske industrije in proizvodnje.

»Letošnja vodilna tema dogodka je bila revitalizacija avtomobilske industrije po pandemiji in soočanje z različnimi izzivi v prihodnje. Več kot 50 govorcev je spregovorilo o aktualnih temah kot so: avtomobilski trg v novi resničnosti, obnova industrije, nove priložnosti za povezovanje avtomobilskih trgov Evrope in Azije, ključne inovacije za lažje okrevanje, kadrovskih izzivih  in številnih drugih aktualnih temah,« so sporočili s Spirit Slovenija.

Dr. Zoran Stamatovski (MBA, Sektor za spodbujanje tujih neposrednih investicij pri javni agenciji SPIRIT Slovenija) je predstavil prednosti slovenskega poslovnega in investicijskega okolja v povezavi z avtomobilsko industrijo. V Budimpešti se je predstavilo tudi osem slovenskih podjetij: Inea, Dafra kontakt tehnologija, Unior, Trilobit, Orodjarna Imenšek, Tesnila GK, Kočevar Strojegradnja in Orkoplast.

Ta podjetja so se promovirala na skupnem razstavnem prostoru agencije Spirit Slovenija. Letošnji forum jim je omogočil predstavitev svojih sposobnosti, aktivnosti in proizvodnje vodilnim svetovnim avtomobilskim proizvajalcem in ostalim podjetjem iz avtomobilske industrije. Tako so lahko nekateri preverili možnost povečanja sodelovanja, drugi pa vstopa v dobaviteljske verige večjih družb.

Slovenska podjetja so poleg vnaprej dogovorjenih B2B srečanj na licu mesta delovala tudi prek posebne platforme na spletu opravila še številne neformalne pogovore s tujimi podjetji. Slovenska ekipa je že pred pričetkom foruma obiskala tudi nov center s testnimi poligoni za testiranje samo vozečih vozil AVL Zala Zone. Gre namreč za najsodobnejši, kar 250 hektarjev velik poligon, ki je bil projektiran za testiranje avtonomnih in električnih vozil.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.