Naslovnica Šport Pričetek kvalifikacij za SP danes zvečer proti Hrvaški v Zagrebu

Pričetek kvalifikacij za SP danes zvečer proti Hrvaški v Zagrebu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška košarkarska reprezentanca danes pričenja nov ciklus kvalifikacijskih tekem. Oslabljena Slovenija bo kvalifikacije pričela v Zagrebu, kjer se bo ob 20.45 pomerila s še bolj oslabljeno in precej pomlajeno izbrano vrsto Hrvaške.
Dobra volja v slovenskem taboru pred odhodom v Zagreb (foto: FB KZS)

Po vsega štirih treningih v koprski Areni Bonifika je slovenska moška članska košarkarska reprezentanca že včeraj odpotovala v Zagreb, kjer jo v Košarkarskem centru Dražena Petrovića drevi ob 20. 45 čaka uvodno dejanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023 – dvoboj proti domači izbrani vrsti Hrvaške. Ekipa slovenskega selektorja Aleksandra Sekulića bo sicer pred tekmo v zagrebškem košarkarske hramu opravila še dva treninga.

»Tako kot v poletnih mesecih, ko je #mojtim skupaj preživel kar 58 dni, reprezentante na treningih ter v prostem času spremljata smeh in dobra volja. Selektor Aleksander Sekulić pa je izjemno zadovoljen predvsem s prizadevnostjo košarkarjev. Poudarek v igri slovenske reprezentance bo še naprej na agresivni obrambi ter hitrem napadu, kar se je za uspešen recept izkazalo odkar je na klop #mojtim sedel Sekulić,« pravijo s Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Nedvomno lahko na obeh straneh pričakujemo fanatično borbenost, vendar pa bosta žal obe selekciji nastopili brez najboljših košarkarjev in s precej spremenjenimi zasedbami. Slovenija bo na primer zaigrala brez NBA trojice Dončić-Čančar-Dragić (slednji se je že pred časom poslovil od reprezentance), od skupno 14 reprezentantov aktualne slovenske zasedbe z državnim grbom pa jih le 5 igra v tujini.

Hrvaška reprezentanca je pred kvalifikacijami močno pomladila zasedbo, selektor Veljko Mršić pa največ pričakuje od tria Badžim-Hežonja- Rudan. Sicer bodo v Zagrebu na tribunah lahko tudi slovenski navijači, če bodo izpolnjevali vse zdravstveno-preventivne zahteve in si bodo uspešno zagotovili vstopnice, katere pa se prodajajo le na blagajni zagrebške dvorane (in torej ne prek spleta).

Ostali slovenski ljubitelji košarke pa bodo na svoj račun lahko prišli v nedeljo, ko bo v 2. krogu Slovenija v koprski Areni Bonifika ob 20. uri gostila Švedsko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.