Naslovnica Trendi Aprilski koncerti Trace Amount, The Soft Moon in Fanfara Station

Aprilski koncerti Trace Amount, The Soft Moon in Fanfara Station

Avtor: Spletno Uredništvo
V Gala Hali se za začetek prihodnjega meseca obeta nekaj ekstravagantnih mednarodnih koncertov. Na oder prihajata ameriški skupini Trace Amount in The Soft Moon ter italijansko-tunizijsko-ameriški trio Fanfara Station.
Aprilski koncerti Trace Amount, The Soft Moon in Fanfara Station

Že napovedni plakat nakazuje na večer s prevlado industrijske glasbe (foto: PR Društvo Kapa)

V soboto 8. aprila 2023 bo v Gala Hali na vrsti dvojni koncertni večer. V organizaciji Društva Kapa bo najprej na stopila ameriška zasedba ‘Trace Amount‘, za katero stoji projekt producenta, vokalista in vizualnega umetnika Brandona Gallagherja. Slednji stavi na industrijsko glasbo z veliko ritma, ki jim dodaja mešanico posebnih sint-efektov, ‘nojza’ ter distorzirane stoke in krike. Po ‘Trace Amount’ pa bodo nastopile še zvezde večera – skupina ‘The Soft Moon’.

»The Soft Moon je plod glasbenega uma Kalifornijca Luisa Vasqueza, ki je projekt zastartal leta 2009, naslednje leto pa že izdal istoimenski dolgometražec pri ugledni ameriški indie založbi Captured Tracks. Od takrat je izdal še 4 odlične albume (če šteješ še solo album, izdan pod imenom Luis Vasquez, pa 5), s pomočjo katerih se je zacementiral kot eden vodilnih post-punk, dark-wave in industrial glasbenikov zadnjih let,« pravijo z Društva Kapa.

V Gala Hali bodo že nekaj dni zatem, natančneje v četrtek, 13. aprila, gostili še italijansko-tunizijsko-ameriški trio Fanfara Station. Ta skupina povezuje prvine severnoafriške (arabsko-berberske) glasbe, elektronike in celo balkanskih trubačev. Gre za izjemen preplet slogov in žanrov, ki ga ustvarja trojica v Italiji živečih glasbenikov z zelo različnimi kulturnimi ozadji. Bend v Ljubljano prihaja z novim albumom Boussadia (2022).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.