Naslovnica Šport Antetokoumpo je prinesel drugi naslov prvakov Milwakueeju

Antetokoumpo je prinesel drugi naslov prvakov Milwakueeju

Avtor: Spletno Uredništvo
Moštvo Milwakuee Bucksov je ponoči osvojilo naslov košarkarske lige lige NBA, potem ko je v šesti tekmi finala premagalo ekipo Phoenix Suns s 105:98. Za veliko slavje v Milwakueeju je imel največ zaslug Giannis Antetokoumpo, ki je ob izjemni predstavi dosegel kar 50 točk.
Po 50 letih se v Milwakueeju spet slavi (foto: FB Milwakuee Bucks)

V Milwakueeju slavijo nov naslov prvakov severnoameriške košarkarske lige NBA. Ekipa Bucksov je izkoristila prednost domačega igrišča in v šesti tekmi finala premagala ekipo Phoenix Sunsov s 105:98. S tem je ekipa iz Winsconsina osvojila prestižni naslov košarkarske lige lige NBA, kar je tako v dvorani kot tudi v mestu povzročilo prave izbruhe slavja. To je bil sicer šele drugi naslov prvakov za Buckse.

Franšiza, ki je bila ustanovljena leta1968, je namreč doslej zmagala ligo NBA leta 1971, ko sta blestela Oscar Robertson in Kareem Abdul Jabbar. Minilo je torej okroglih 50 let, da so v Milwakueeju spet odprli penino. In potrebnih je bilo okroglih 50 točk fenomenalnega Giannisa Antetokoumpa v tej šesti tekmi, da so to zamaški penine ponovno pokali med navijači zelene ekipe.

Antetokoumpo, sicer grški državljan nigerijskih korenin, je poleg 50 točk zbral še 14 skokov in 5 blokad ter tako brez dvoma zasluženo osvojil naslov najbolj koristnega igralca (MVP) končnice prvenstva lige NBA. Na drugi strani so veliki favoriti tega finala iz Phoenixa razočarali predvsem zato, ker so najprej povedli z 2:0 v zmagah, nato pa so Sunsi izgubili kar 4 tekme zapored.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.