Naslovnica Šport Anamarija Lampič s prvo medaljo na SP

Anamarija Lampič s prvo medaljo na SP

Avtor: Spletno Uredništvo
Na 53. svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah, ki se je predvčerajšnjim pričelo v nemškem Oberstdorfu, je Slovenija danes že dobila prvo medaljo. Osvojila jo je Anamarija Lampič v klasičnem sprintu in sicer gre za bronasto odličje.
Anamarija Lampič s prvo medaljo na SP

Pravi vrhunski športniki priložnosti za medalje ne izpustijo iz rok (foto: FB SloSki Nordic team)

Na svetovnem prvenstvu v Obersdorfu se je dan za tekačice in tekače na smučeh pričel z jutranjimi sprinterskimi kvalifikacijami v v klasični tehniki. Skozi četrtfinale se je od Slovencev prebila le Anamarija Lampič (14. čas), medtem je bila Eva Urevc prepočasna ( 24. čas,) podobno pa sta Vili Črv in Janez Lampič pristala izven prve trideseterice. Sledili so polfinalni nastopi, kjer je bila Anamarija Lampič v hitrejši skupini četrta, kar je bilo dovolj za njeno prvo veliko finale na SP.

Slovenska vrhunska športnica pa te izjemne priložnosti za uspeh ni izpustila iz rok, ampak je dala vse od sebe. »Finalni tek je Lampičeva začela na zunanji progi, oba prejšnja je bila na notranji, pred njo sta na prvi vzpon tekli obe Švedinji in tudi Norvežanki Stensethova in Falla. Na stadionu je naša šampionka tekla na petem mestu, na vzponu se je izenačila na četrtem mestu, nato pa je sledil nor tek na ciljni ravnini.

Sundlingova se je malce oddaljila od tekmic, Falla in Lampičeva pa sta v zadnjih metrih obračunali za preostali medalji in po srditem boju do zadnjega milimetra se je Anamarija Lampič veselila bronaste medalja v sprintu v klasičnem koraku,« so pot do brona opisali na uradni spletni strani Smučarske zveze Slovenije. Ob čestitkah za Anamarijo velja dodati, da je Eva Urevc osvojila končno 28. mesto, Vili Črv 48. mesto in Janez Lampič 55. mesto.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.