Naslovnica Gospodarstvo Ambasadorji slovenskega gospodarstva kmalu tudi na CNN

Ambasadorji slovenskega gospodarstva kmalu tudi na CNN

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija nadaljuje z nacionalno komunikacijsko kampanjo v tujini pod sloganom ‘I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.’ Pravkar se je pričela objava serije novih promocijske videov, v katerih najbolj prestižni ambasadorji slovenskega gospodarstva vabijo potencialne tuje poslovne partnerje in investitorje k sodelovanju s slovenskimi partnerji. Kmalu bo startala tudi promocijska kampanja na globalni televizijski mreži CNN.
Svež prizor iz proizvodne hale podjetja Pipistrel (foto: FB Pipistrel/Obrtna zbornica Slovenije)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v zadnjih dneh že predstavila prvi krovni video nove kampanje in pa tudi video-napovednik sklopa ‘Smart’ (Pametno), v katerega je vključenih prvih sedem ambasadorjev slovenskega gospodarstva. To so podjetja oziroma gospodarske družbe Elaphe Propulsion Technologies, Fotona, GenePlanet, Iskraemeco, Pipistrel, TPV Automotive ter Podkrižnik.

Prva dva in tudi vsi videi, ki bodo še sledili, so del mednarodne komunikacijske kampanje na področju gospodarstva ‘I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.‘, katere cilj je dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije v mednarodnem poslovnem in investicijskem okolju. Za potrebe kampanje, s katero je agencija pričela v konec leta 2019, je bilo za ambasadorje slovenskega gospodarstva izbranih 41 izstopajočih slovenskih podjetij.

»SPIRIT Slovenija s kampanjo in njeno poenoteno aplikacijo na komunikacijska in predstavitvena orodja gradi prepoznavnost slovenskega gospodarstva v tujini. Verjamemo, da bodo gledalci novih videov začutili našo državo in jo doživeli kot privlačno, uspešno in stabilno ter zeleno, ustvarjalno in pametno gospodarsko okolje, ki nudi sodelovanje, poslovno rast in razvoj,« je ob tem dejal dr. Tomaž Kostanjevec, direktor SPIRIT Slovenija.

Do konca leta bo agencija skupaj s produkcijskimi partnerji dokončala kar 21 dinamičnih promocijskih videov ambasadorjev, preostalih 20 pa bo predvidoma nared v prvem četrtletju leta 2022. Ker kampanja poudarja tri segmente slovenskega gospodarstva (zeleno, ustvarjalno in pametno), bo vsak segment predstavljen s krovnim videom ter s krajšim, napovednim videom, ki jima bodo nato sledili ostali videi s predstavitvijo posameznih ambasadorjev.

Določene videe bo agencija uporabila tudi v svoji najnovejši obsežni medijski kampanji, ki se v sodelovanju z globalno televizijsko družbo CNN pričenja že konec tega meseca, meri pa na območja Evrope, Bližnjega Vzhoda in preostale Azije ter seveda Severne Amerike.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.