Naslovnica Trendi Air je film o kar treh košarkarskih legendah

Air je film o kar treh košarkarskih legendah

Avtor: Spletno Uredništvo
Čez slab mesec, natančneje 6. aprila, bo v kinematografe po vsem svetu vstopil film o športnih copatah. Vendar ne gre za katerekoli superge, ampak za zgodbo o legendarnem košarkarju Michaelu Jordanu, o znani družbi Nike in o poslovnem uspehu blagovne znamke športnih copat Air Jordan.
Air je film o kar treh košarkarskih legendah

Plakat filma Air (foto: Blitz SLovenija)

Čez slab mesec (6. aprila) bo v kina po vsem svetu vstopil film ‘Air‘. Gre za pripoved o neverjetnem partnerstvu med tedaj še košarkarskim zelencem Michaelom Jordanom in na novo oblikovanim košarkarskim oddelkom NIKE. Jordan sprva niti ni kazal, da bi lahko postal najboljši košarkar na svetu, Nike pa je na začetku proizvajala le športne copate za atletiko. Danes imajo tako Micahel Jordan, kot tudi družba Nike in tudi njen model superg ‘Air Jordan’ status legend.

 »Matt Damon upodablja lik Sonnyja Vaccara, zasluženega za podpis donosne pogodbe s takrat mladim Michaelom Jordanom. Ben Affleck nastopa v vlogi soustanovitelja Nike, legendarnega Phila Knighta, Jason Bateman je v vlogi Roba Strasserja – njegovega direktorja marketinga, Viola Davis pa v vlogi brezkompromisne matere, ki se zaveda vrednosti neizmernega talenta svojega sina – košarkarskega fenomena,« razkriva prvi napovednik filma.

Filmska zgodba pa govori o trudu Vaccara, da bi si pridobil zaupanje Jordanove družine, trenerjev in najožjih sodelavcev – vse z namenom, da prepriča tudi takrat še vzhajajočega zvezdnika lige NBA v podpis donosne partnerske pogodbe. Michael nato res podpiše in ta pogodba družbi Nike dejansko zagotovi preboj na položaj najbrž največje znamke športnih oblačil in športne obutve, ki ga ima vse do danes.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.