Naslovnica Gospodarstvo Air France in KLM pozivata podjetja k skupnemu razvoju trajnostnih goriv

Air France in KLM pozivata podjetja k skupnemu razvoju trajnostnih goriv

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropska letalska naveza Air France – KLM je pričela z inovativnim programom za razvoj trajnostnega goriva, ki naj bi bo zmanjšalo emisije CO₂ za kar 85 %. V podobno smer gredo tudi v svetu Formule 1, kjer se vse bolj ogrevajo za uporabo pogonskih agragatov na vodik.

Air France je začel uprovljati prva bolj trajnosta letalska goriva že pred desetimi leti (foto: IPPR)

 

 

Države EU so si zadele cilj, da do leta 2030 bistveno zmanjšajo emisije CO₂, do leta 2050 pa naj bi ukinili kar vse škodljive emisije. Tako bo tudi razvoj manj onesnažujočega zračnega prometa eno izmed ključnih področij prihodnosti letalske industrije. Francoski Air France in nizozemski KLM zdaj pozivata podjetja, ki potujejo z njihovimi letali, naj se vključijo v skupne projekte za zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida.

»Air France in KLM si že leta prizadevata zmanjšati svoj okoljski odtis. Uvedba korporativnega programa za razvoj trajnostnega letalskega goriva je še en dokaz iskanja trdne zaveze, ki prinaša konkretne rezultate. S svojim prispevkom bodo podjetja, ki letijo z nami, postala partner pri energetskih spremembah v smeri vedno bolj okoljsko odgovornega načina potovanja,« pravi izvršni podpredsednik prodaje pri Air France – KLM Henri De Peyrelongue.

Sicer obe letalski družbi, ki sta lastniško povezani od leta 2004, že vrsto let sodelujeta v raziskovalnih in razvojnih programih na področju bolj zelenih goriv, oziroma goriv,ki povzročajo manj onesnaženja. Ta trajnostna letalska goriva so narejena iz odpadnih olj, odpadkov, celo ostankov lesa in jih je moč dodajati sedanjim gorivom, brez kakršnih koli prenov delovanja motorjev oz. brez dodatnih stroškov.

Air France in KLM sta že leta 2011 pričeli uporabljati goriva, ki niso izključno fosilnega izvora. Uporaba trajnostnega goriva sicer lahko zmanjša emisije ogljikovega dioksida za več kot 85 % v primerjavi z običajnimi letalskimi gorivi. Očitno pa pri družbi Air France – KLM potrebujejo nove investicije, zakaj bi sicer pozivali podjetja, ki potujejo s tema družbama, naj se vključijo v skupne projekte za zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.