Naslovnica Slovenija 14.000 ton snega za Zlato Lisico, marca bodo v Kranjski Gori padali novi rekordi

14.000 ton snega za Zlato Lisico, marca bodo v Kranjski Gori padali novi rekordi

Avtor: Spletno Uredništvo

Več deset tisoč obiskovalcev, navijaško vzdušje in napete predstave na belih strminah so zaznamovale 56. Zlato Lisico, ki jo je letos gostila Kranjska gora. Tretje mesto domačinke Mete Horvat je bila pika na i in obenem poplačilo za celotedenski trud štajersko-gorenjske naveze organizatorjev, ki so za izvedbo Zlate lisice porabili 14.000 ton snega. Sredi marca sledi še Pokal Vitranc za moške. 

14.000 ton snega za Zlato Lisico že marca marca novi rekordi v Kranjski GoriZlato Lisico in Pokal Vitranc bi lahko uvrstili kar med slovneske državne praznike (foto: g. Aleš Fevžer) 

 

 Segrevanje planeta in klimatske spremembe postajajo vse bolj opazne, tako so bile letošnje vremenske razmere za organizatorje Zlate lisice na Mariborskem Pohorju prevelik zalogaj, zato so morali tekmovanje v zadnjem hipu preseliti v Kranjsko Goro. Štajersko-gorenjska organizacijska naveza je nato spet dokazala, da deluje na vrhunski ravni, saj so organizatorji uspeli v pičlih treh dneh postaviti celotno infrastrukturo za tekmo in tudi za okrog deset tisoč obiskovalcev.

Med 600 delavci je bilo največ prostovoljcev, ki so v preteklosti že ‘rešili’ kar nekaj večjih športnih prireditev v Sloveniji. »Prenesti tekmovanje svetovnega pokala iz Maribora v Kranjsko Goro je nedvomno ogromen tehnični in logistični zalogaj, česar se še predobro zavedajo tako člani Organizacijskega komiteja Zlata lisica kot člani OK Pokala Vitranc. Za pripravo kar kilometer dolge in štiri kilometre široke tekmovalne proge so porabili 20 tisoč kubičnih metrov, oziroma kar 14.000 ton snega,« so pojasnili organizatorji.

Navijaško vzdušje, vrhunske predstave na zahtevni podkorenski progi in odličen obisk ljubiteljev snežnih opojnosti so pokazatelji, da vsa bela karavana rada vrača v Kranjsko Goro. Tako bo tudi prihodnji mesec, ko se bodo na vitranški strmini 14. in 15 marca pomerili še najboljši smučarji na svetu. Organizatorji že sedaj napovedujejo, da bo letošnji 59. Pokal Vitranc zagotovo podiral rekorde.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.