Naslovnica Šport Zoran Dragić je podpisal za Cedevito Olimpijo

Zoran Dragić je podpisal za Cedevito Olimpijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Novica dneva v slovenskih košarkarskih krogih je nedvomno podpis pogodbe med o slovenskim reprezentantom Zoranom Dragićem in Cedevito Olimpijo. Dragić bo v ljubljanskem klubu ostal do konca sezone 2021-2022. Tudi Zoranov brat Goran Dragić pa bo skoraj zagotovo našel nove delodajalce že v naslednjem mesecu.
Zoran Dragić je podpisal za Cedevito Olimpijo

Zoran Dragić je nedvomno velika okrepitev za slovenske prvake (foto: FB Cedevita Olimpija)

S košarkarskega kluba Cedevita Olimpija je prišla vest, da se bo moštvu pred nadaljevanjem sezone pridružil en od nosilcev igre slovenske moške članske reprezentance Zoran Dragić. Ljubljančan bo v klubu iz domačega mesta, kateri je tudi aktualni slovenski prvak, ostal vsaj do zaključka tekmovalne sezone 2021/22. Sicer Zoran običajno igra na položaju krila in pa včasih tudi na položaju visokega branilca.

»Presrečni smo, da lahko končno rečemo, da je Zoran postal član Cedevite Olimpije, in verjamem, da se bo zelo dobro vključil v našo ekipo. S številnimi fanti se pozna iz reprezentance, preostale soigralce pa bo še spoznal v prihodnjih dneh. Vsi vemo, da Zoran slovi kot borben in energičen igralec, in verjamemo, da nam bo s svojo igro pomagal na poti do tega, da izpolnimo vse cilje, zadane pred začetkom sezone,« je dejal športni direktor Cedevite Olimpije in bivši vrhunski košarkar Sani Bečirović.

Zoran Dragič, mlajši brat enega od najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov Gorana Dragića, je nazadnje nosil dres litovskega Žalgirisa (pri kateremu je trener Slovenec Jure Zdovc), a se je z baltskim klubom razšel prav na zadnji dan leta 2021. Sicer gre za zelo izkušenega igralca, ki je na klubskem nivoju igral v elitni Evroligi, severnoameriški Ligi NBA, 7DAYS EuroCupu in regionalni ligi, poleg tega pa je večkrat izkazal tudi v slovenskem reprezentančnem dresu.

 »Igranje pred domačimi navijači vedno s seboj prinese poseben občutek in tega se neizmerno veselim. Motivacije zagotovo ne bo manjkalo, bo pa potrebno besede prenesti na delo, in zato komaj čakam, da se vse skupaj začne. Vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Vemo, da gre za odlično ekipo in verjamem, da ji bom lahko pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem,« pa je ob podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejal Zoran Dragić.

Po podpisu Zorana pa bo še bolj zanimivo spremljati, za koga bo podpisal njegov brat Goran. Slednji je namreč že 28. novembra najavil, da ga igranje za Toronto Rapotorse ne zanima. Goran Dragić si bo nov klub skoraj zagotovo našel v naslednjem mesecu – natančneje do 10. februarja, ko se v ligi NBA izteče prestopni rok za sezono 2021-22.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.