Naslovnica Slovenija Zmagovita Hiša Franko le za točko brez četrte vilice

Zmagovita Hiša Franko le za točko brez četrte vilice

Avtor: Spletno Uredništvo

V ugledni avstrijski gastronomski reviji Falstaff so objavili izbor restavracij, ki so po njihovem mnenju najboljše restavracije v Sloveniji. Najvišje se je uvrstila Hiša Franko, ki pa za las ni dobila najvišje možne ocene.  

Vrhunska chefinja Ana Roš najbrž največji adut Hiše Franko (foto: Nino Verdenik)

 

Pri avstrijski vinsko-kulinarični reviji ‘Falstaff’ (zanimivo, tudi komična opera Giuseppeja Verija nosi enako ime) restavracije ocenjujejo z največ stotimi točkami in jim glede na število točk prisodijo še določeno število ‘vilic’. Po tem merilu ocenjevanja od 95 do 100 točk gostilni prinese štiri simbole vilic, od 90 do 94 točk tri, od 85 do 89 točk prejmejo dvoje vilic in od 80 do 84 točk ene vilice. Kdor dobi manj kot 80 točk je za vrhunsko konkurenco enostavno premalo kakovosten. 

Tako so letos so Falstaffove vilice podelili kar 76 slovenskim restavracijam in le sedem najvišje ocenjenih je ob tem prejelo troje vilic. Na vrhu razvrstitve se je znašla Hiša Franko, ki je s 94 točkami dobila najvišjo oceno, a ji je za četrto vilico zmanjkala le točka. “Zgodba in filozofija Hiše Franko sta tesno povezani s tradicijami in okoljem Posočja. Okolje, ki je včasih trdo in težko, a osupljivo lepo.

Restavracija, umeščena ob vznožje očakov in visokogorskih pašnikov ter le streljaj od smaragdne Soče, svojo kuhinjo gradi na najboljšem, kar ponuja narava v danih letnih časih,” je kratko in jedrnato zapisano v predstavitvi na spletnem mestu Hiše Franko. Na drugem mestu je ob koncu ocenjevanja pristala Gostilna pri Lojzetu s 93 točkami, sledili pa so Hiša Denk in TaBar z 92 točkami, Hiša Torkla in Mak z 91 točkami ter restavracija Danilo, ki je prejela 90 točk. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.