Naslovnica Šport Zlom stegnenice je že pokvaril sezono Tima Gajserja

Zlom stegnenice je že pokvaril sezono Tima Gajserja

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko športno javnost je včeraj šokirala novica o hudem padcu petkratnega svetovnega prvaka v motokrosu Tima Gajserja. Gajser je na tekmi italijanskega prvenstva, ki mu je služila kot priprava na pričetek nove tekmovalne sezone, nerodno padel in si zlomil stegnenico. Predvideni čas okrevanja še ni znan, nova sezona svetovnega prvenstva pa se začenja že 12. marca.
Zlom stegnenice je že pokvaril sezono Tima Gajserja

Tako je svetovni prvak Tim Gajser poziral pred novo sezono za svoje moštvo Honde (foto: honda.racing)

Petkratni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je tik pred pričetkom nove tekmovalne sezone 2023 nastopil na dirki za italijansko prvenstvo v kraju Arco di Trento in tam doživel hudo nesrečo. Gajserju je med daljšim skokom po video-posnetkih sodeč stopalo zdrsnilo s pedala za noge, tako da je zelo nerodno pristal, padel in obležal. Zdravniki so ga morali nato odnesti s steze in z rešilcem odpeljati naravnost v bolnišnico.

Tam so po podrobnem pregledu ugotovili, da si je Tim zlomil desno stegnenico, poleg tega pa so odkrili, da bo za saniranje poškodbe potreben kirurški poseg. Zaenkrat še ni znano, kako zapleten je zlom, kako dolgo bo okrevanje in kdaj se bo slovenski motociklistični šampion, ki nastopa za moštvo Honde, lahko vrnil na steze. Pravzaprav še ni znano niti to, ali so Gajserja včeraj že operirali, ali ga bodo operirali danes, ali pa morda šele jutri.

Šele po kirurškem posegu bo malce lažje določiti časovni razpored njegove vrnitve. Lahko le upamo, da za pravilno zacelitev počene kosti ne bo potrebno zunanje fiksiranje. Vsi slovenski ljubitelji športa in vsi iz njegovega moštva želijo Timu čimprejšnje okrevanje, vendar pa sezona 2023 nanj ne bo čakala. Prva dirka za svetovno prvenstvo je namreč predvidena za 12. marec in sicer je to Velika nagrada Patagonije v Argentini.

Sicer je v letošnji sezoni na sporedu 19 dirk, velika večina katerih bo v evropskih državah. Razen uvodne dirke v Argentini bodo namreč izven evropskega kontinenta le 4 preizkušnje – dvojno poletno gostovanje v Indoneziji ter septembrski dirki v azijskem delu Turčije ter v Vietnamu.

Trenutno se zdi najbolj verjetno, da bo Tim izpustil start sezone in se nato na steze vrnil kasneje, da bi se podal v lov na svoj šesti naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP. Vprašljivo pa je,  koliko kasneje, v kakšni formo bo Tim in predvsem, ali ne bo tedaj že prepozno, da bi se še lahko potegoval za zmago v skupnem seštevku SP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.