Naslovnica Šport Zimska vrnitev 1. SNL, opravljen žreb finala pokala v fustalu

Zimska vrnitev 1. SNL, opravljen žreb finala pokala v fustalu

Avtor: Spletno Uredništvo
Teden, ko se začenja težko pričakovani spomladanski del prve slovenske nogometne lige, se je v prostorih Nogometne zveze Slovenije pričel z žrebanjem. Dopoldan sta bila namreč opravljena oba žreba za finalna turnirja pokalnih tekmovanj v futsalu, tako za moške, kot tudi za dekleta.
Zimska vrnitev 1. SNL, opravljen žreb finala pokala v fustalu

Ekipa ŠD Košana se je tokrat prvič uvrstila v finale pokala Slovenije (foto: FB ŠD Košana)

Konec tega tedna se na nogometne zelenice že vračajo slovenske prvoligaške nogometne ekipe. Spomladanski del domačega prvenstva se bo letos pričel zgodaj, kot še najbrž prav nikoli. Nogometna zveza Slovenije (NZS) ima sicer kar pogosto smolo z vremenom in tako se bo očitno tokrat prvenstvo nadaljevalo prav v dneh, ko je letošnja zima postregla z doslej najnižjimi temperaturami.

Slovenska nogometna pomlad se bo soboto pričela z ljubljanskim derbijem med Bravom in Olimpijo, ki je v soboto (11. februar) na programu za 15. uro, ob 17.30 pa bo sledil še obračun med Celjem in Muro. V nedeljo bo že ob 13. uri Gorica gostila ekipo Kalcerja iz Radomelj, Koper se bo ob 15. uri doma pomeril z Mariborom, program 21. kroga pa bo ob 17.30 zaključila tekma med Domžalami in sežanskim Taborom.

Delovni teden pa se je v prostorih NZS danes pričel z žrebanjem. Dopoldan sta bila namreč opravljena oba žreba za finalna turnirja pokalnih tekmovanj v futsalu, tako za moške, kot tudi za dekleta. V polfinalu pokala Term Olimia se bo v petek 17. februarja Bronx srečal z FK Dobrepolje (18.00), sledila pa bo še tekma med Silikom in Dobovcem (21.00).  Finalne tekme bodo na sporedu že naslednji dan.

Program se bo v soboto 18. februarja pričel s finalom slovenskega pokala v futsalu za dekleta, kjer bodo moči merile igralke ŠD Košana in ŠD Extrem (16.00).  Zatem bo sledil še veliki finale pokala Terme Olimia za moške, katerega urnik še ni znan (verjetno zaradi usklajevanja pričetka prenosa v živo z ostalimi športnimi dogodki tega dneva.

»Moško pokalno tekmovanje se igra 28. sezono, naslov prvaka brani Dobovec. Žensko pokalno tekmovanje poteka 2. sezono, lani se je naslova veselila ekipa KMN Slovenske gorice, letos pa sta v finalu ekipi, ki tam še nista bili nikoli,« pa so po žrebu še pojasnili z NZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.