Naslovnica Gospodarstvo Zgodbe o tradiciji, kulinariki in uspešnih poslovnih projektih

Zgodbe o tradiciji, kulinariki in uspešnih poslovnih projektih

Avtor: Spletno Uredništvo

Letos Dvor Jezeršek praznuje posebno obletnico, 250 let, zato je gostinstvu posvečena družina Jezeršek z odgovornostjo do dediščine in družbe združila svoje kulinarične zgodbe v projekt ‘Jezeršek 360°’. 

jezerškovi 2Zgodba Jezeršek 360°, kjer se prepletajo številni produkti in družbeno odgovorni projekti s spoštovanjem do tradicije in slovenske kulinarike, ni samo pričevanje o 250 letih tradicije uspešne kulinarične družine Jezeršek, temveč rezultat skupnega sodelovanja z različnimi partnerji (foto: PR Jezeršek – DD Selection)

 

Družina Jezeršek že od nekdaj ustvarja kulinarične zgodbe, ki jih navdihujejo pristnost, družina, tradicija, doživetja in odličnost. Zgodba Jezeršek 360° vse te vrednote poveže v edinstven krog zaupanja, ki temelji na odgovornosti. Jezeršek 360° pripoveduje o spoštovanju preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

»Za nas je ključnega pomena, da tem zgodbam dodamo svoj pečat, smo odgovorni do okolja, v katerem ustvarjamo in s katerimi predano gradimo podjetje Jezeršek kot inovativno, odgovorno in trajnostno naravnano«, je pojasnil nosilec zgodbe Jezeršek 360° in kuharski mojster Luka Jezeršek.

V želji, da bi slovenskemu mesu vrnili spoštovanje, se je rodil triletni projekt Luke Jezerška v sodelovanju s kmetijo Toplak, s katero so sklenili krog kakovosti pridelave, predelave in ponudbe slovenske govedine – vse od izbire pasme, reje govedine in odgovornega zakola do zorenja mesa v lastnih zorilnicah v Sori ter priprave in ponudbe zorjene govedine v restavracijah.

S svojo predanostjo in ljubeznijo do kulinarike srčnost zgodbam prispevata tudi oče Franci in mama Sonja Jezeršek. V Francijevi špajzi domujejo hišnih suhomesnatih izdelkih, ki jih z ljubeznijo do kakovosti in tradicije izdeluje Franci Jezeršek, Sonja Jezeršek pa oživlja zapuščino tradicije z eno najbolj priljubljenih in prepoznavnih slovenskih sladic – potico.

Tukaj je seveda tudi simpatični Kralj šmorna, ki navdušeno širi doživetje okusa te pozabljene sladice. In nenazadnje projekt Vino 360°, ki je nastal v sodelovanju s kletjo Vinakoper, organizatorjem dobrodelne licitacije barikov – Jezeršek gostinstvo je v zadnjih 17 letih postalo eden največjih donatorjev Pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Ljubljana.

Martin Jezeršek, generalni direktor Jezeršek gostinstvo, je pojasnil: »Srčne zgodbe odgovornosti – Jezeršek 360° so samo vrh piramide, saj so kakovostne lokalne sestavine in lokalni dobavitelji del naše vsakdanje ponudbe, tako v catering ponudbi kot tudi na Dvoru Jezeršek in v Restavraciji Blejski grad.« Zgodba Jezeršek 360° je le začetek zgodbe trajnostnega razvoja in povezovanja z lokalnimi proizvajalci, zato njeni avtorji pozivajo vse, ki imajo poslovno idejo, k uresničitvi le-te.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.