Naslovnica Gospodarstvo Zeleni in digitalni prehod ostajata ključna cilja

Zeleni in digitalni prehod ostajata ključna cilja

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Bledu te dni poteka letošnji Blejski strateški forum, na katerem je govora o mednarodnih odnosih, gospodarstvu in okrevanju po pandemiji.
Pandemija gor ali dol, zeleni in digitalni prehod ostajata ključna cilja EU (foto: gov.si)

Na 16. Blejskem strateškem forumu in vzporedno z njim poteka tudi cela vrsta sestankov oziroma bilateralnih srečanj. Tako je vrh Ministrstva za finance sodeloval na panelu o gospodarskem okrevanju po koncu pandemije koronavirusa Covid 19. Tam so se prisotni strinjali, da bodo sedanji načrti za okrevanje in odpornost v bližnji prihodnosti odigrali pomembno vlogo, saj bodo prispevali tudi k večji konkurenčnosti EU.

Slovenski minister za finance Andrej Šircelj je na tem panelu povedal, da so se države članice in EU kot celota dobro odzvali na izbruh pandemije, čeprav pred letom in pol na nanjo nihče ni bil pripravljen. Poudaril je, da je EU pokazala solidarnost, da so bili doslej sprejeti ukrepi primerni, da so se ohranila delovna mesta, da gospodarstvo deluje in da imamo sedaj tudi cepiva, ki bodo pomagala premagati bolezen.

Ob nadaljnjem okrevanju ostajajo dolgoročni gospodarski cilji v EU nespremenjeni. Ključna sta zeleni in digitalni prehod ter vse reforme, ki bodo vodile do izpolnitve teh ciljev, tako na nivoju držav članici EU, kot tudi EU kot celote. Sicer se je že pred tem panelom ob robu Blejskega strateškega foruma srečal z izvršnim direktorjem Evropskega mehanizma za stabilnost Klausom Reglingom, govorila pa sta o ekonomski politiki EU in vlogi Evropskega mehanizma za stabilnost v prihodnosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.