Naslovnica Šport Prihaja prvi vrhunec košarkarske sezone

Prihaja prvi vrhunec košarkarske sezone

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna bo minil tudi v znamenju košarke. Na vrsti je namreč prvi vrhunec domače košarkarske sezone – finale tekmovanja za Pokal Slovenije. Polfinalni tekmi med Heliosom in Rogaško ter med Olimpijo in Krko bosta na sporedu jutri, finale pa bo malce presenetljivo na vrsti že dan kasneje – v petek.
Prihaja prvi vrhunec košarkarske sezone

Trenerji ekip udeleženk zaključnega turnirja 21. Pokala Spar na tiskovni konferenci (foto: FB Cedevita Olimpija)

Tekmovalni koledar domače košarkarske sezone 2021-22 predvideva, da bo jutri in pojutrišnjem na vrsti zaključni turnir najboljših štirih klubov v tekmovanju za Pokal Slovenije. V ‘final four-ju’ Pokala SPAR, kot se uradno imenuje to tekmovanje, bodo po pričakovanjih sodelovale ekipe Helios Sunsov, Rogaške, Cedevite Olimpije in novomeške Krke, ki bo na Kodeljevem tudi branila lanski pokalni naslov.

Žreb se je tudi tokrat malce poigral z udeleženci, saj je prvi polfinalni par kakovostno slabši od drugega. Jutri (četrtek, 17. februar) se bodo že ob 17.30 v prvem polfinalnem dvoboju pomerili košarkarji moštev Helios Suns in Rogaške. V drugem polfinalnem obračunu, ki bi ga lahko skoraj označili kot finale pred finalom, pa bo poskušala novomeška Krka enako kot lani spet presenetiti favorizirano Cedevito Olimpijo.

Bolj presenetljivo od parov polfinalnih tekem pa je dejstvo, da bo finale na vrsti že dan kasneje – torej pojutrišnjem, v petek 18. februarja in sicer ob 20.30. Zaradi tega bo kakovost predstave na parketu malce slabša, saj bo utrujenost naredila svoje, pa tudi možnost poškodb bo najbrž višja. Zagotovo bi bilo tudi zaradi televizijske gledanosti precej bolje, če bi bil veliki finale po dnevu premora na vrsti šele v soboto zvečer.

Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) so sicer pred zaključnim turnirjem pripravili tradicionalno skupno novinarsko konferenco. Na njej sta generalni direktor podjetja SPAR Slovenija, David Kovačič in predsednik Košarkarske zveze Slovenije, Matej Erjavec s svečanim podpisom nove pogodbe na obojestransko zadovoljstvo še podaljšala dosedanje 22-letno sodelovanje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.