Naslovnica Gospodarstvo Zbiranje prijav o gospodarski škodi v kar 71 prizadetih slovenskih občinah

Zbiranje prijav o gospodarski škodi v kar 71 prizadetih slovenskih občinah

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je začelo zbirati podatke za oceno škode po neurju z vetrom in poplavami, ki je 29. in 30. oktobra prizadelo celo vrsto slovenskih občin po vseh koncih države. Prijave oškodovancev bodo zbirali do 29. novembra. 

Slovenija je bila zadnje dni oktobra množična tarča vemenskih nesreč (foto: commons.wikimedia.org)

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je tisto, ki je zakonsko zadolženo za pripravo ocen gospodarske škode po naravnih nesrečah, kot so bila neurja z vetrom in poplavami, ki so konec oktobra prizadela večj del Slovenije. Ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu se je začelo z zbiranjem vlog oškodovancev (gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, zavodi, zadruge), ki so utrpeli škodo na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka.

Gre za prizadete v občinah Braslovče, Gornji Grad, Kozje, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šoštanj, Vransko, Piran, Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Jezersko, Jesenice, Kraj, Kranjska Gora, Radovljica, Škofja Loka, Tržič, Duplek, Maribor, Starše, Ilirska Bistrica, Pivka, Cirkulane, Gorišnica, Hajdina, Markovci, Ormož, Ptuj, Središče ob Dravi, Videm, Zavrč, Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja in Radlje ob Dravi.

Seznam se nadaljuje z občinami Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Gorje, Naklo, Cerkno, Idrija, Tolmin, Kobarid, Bovec, Ajdovščina, Vipava, Komenda, Kamnik, Moravče, Dol pri Ljubljani, Zagorje ob Savi, Litija, Dobrova – Polhov Gradec, Mestna občina Ljubljana, Borovnica, Ig, Horjul, Sodražica, Ribnica, Velike Lašče, Dobrepolje, Kočevje, Kostel in Osilnica.

Skladno s shemo državnih pomoči so izločena podjetja iz sektorjev ribištva in ribogojstva, podjetja, dejavna na področju proizvodnje, predelave in trženja kmetijskih proizvodov in iz dela gozdarskega sektorja. Oceno škode morajo oškodovanci poslati na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) do 29. novembra in sicer na posebnem obrazcu, ki je na voljo na spletnih straneh MGRT

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.