Naslovnica Slovenija Žametna večerja med mariborskimi vinogradi

Žametna večerja med mariborskimi vinogradi

Avtor: Spletno Uredništvo

V vse bolj bogati ponudbi kulinarično-turističnih dogodkov po vsej državi dobiva svoje prepoznavno mesto tudi vrhunska gastronomija med vinogradi, oziroma ‘Žametna večerja med vinogradi’, kot so jo poimenovali v Zavodu za turizem Maribor. Letos so jo napovedali za torek, 4. junija, potekala pa bo pod mariborsko Kalvarijo.

Žametna večerja med mariborskimi vinogradi

Promocijski plakat za letošnjo žametno večerjo (foto: Zavod za turizem Maribor)

Zavod za turizem Maribor (ZTM) za prve dni junija pripravlja posebno enološko-kulinarično akcijo. Poimenovali so jo ‘Žametna večerja med vinogradi’, potekala pa bo na posestvu Biotehniške šole Maribor ob vinogradu pod najbolj znanim mariborskim mestnim gričem – Kalvarijo. Poleg lokacije, okusne hrane in vrhunske vinske ponudbe bo dogodek zaznamovala tudi miza, ki bo dolga kar 70 metrov.

»Pod soncem obsijanimi vinogradi znamenite mariborske Kalvarije se bo razprostirala 70 metrov dolga miza, obložena z vrhunsko kulinariko in izbranimi štajerskimi vini, postreglo pa vam bo več kot 100 dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor ter študentov Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Na dogodku bodo sodelovali trije priznani vrhunski slovenski chefi,« so pojasnili z Zavoda za turizem Maribor.

Jedilnik bo sestavljen predvsem iz svežih lokalno pridelanih sestavin, vseboval bo tradicionalno slovenske specialitete, sodobno kuhinjo in mednarodne kulinarične posebnosti. Kot se za štajersko prestolnico spodobi, bodo večerjo (ki se bo očitno začela že popoldan) dopolnila najboljša lokalna vina. Zato ni čudno, da organizatorji za torek, 4. junija 2024, napovedujejo prisotnost okrog 150 gostov. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.