Naslovnica Šport Začetek treningov za reprezentance v rokometu na mivki

Začetek treningov za reprezentance v rokometu na mivki

Avtor: Spletno Uredništvo
Rokomet na mivki se je v Sloveniji pričel igrati že pred več kot 20 leti in sicer kot novost na rokometnem festivalu Eurofest. Danes Rokometna zveza Slovenije (RZS) vodi državna prvenstva za članske in mlajše kategorije, prav tako slovenski reprezentanti redno sodelujejo na mednarodnih tekmovanjih. RZS pa želi doseči dvig kakovosti celotnega slovenskega rokometa na mivki, zato se ta konec tedna že pričenjajo letošnji skupni treningi.
Začetek treningov za reprezentance v rokometu na mivki

Skupna slika reprezentanc v rokometu na mivki v Kopru leta 2019 (foto: FB Beach Handball Slovenia)

Lani je Evropska rokometna zveza (EHF) zastavila nove smernice za razvoj rokometa na mivki in udeležba na EP je postala obvezna. Letos bo sicer EP predvidoma potekalo med 8. in 11. julijem v bolgarski Varni. Tam bodo za Slovenijo nastopili fantje in dekleta, rojeni leta 2004 in mlajši. S to generacijo se že nekaj let načrtno dela, da bi kasneje, ob času njenega  prehoda v člansko konkurenco, opazno dvignila kakovost slovenskega rokometa na mivki.

Tudi zato, ker zaradi pandemije in z njo povezanih omejitev letos rokometašice v starostni skupini kadetinj ne bodo odigrale tekem za državno prvenstvo, bodo ob koncih tedna na RZS pravkar pričeli s kupnimi treningi in obenem tudi z akcijami za promocijo rokometa na mivki. Selektor dekliške selekcije bo tudi letos Matej Marinac, za kadete pa bo zadolžen selektor Jaka Peterlin.

»Pregledni treningi se bodo začeli ta vikend v Kopru. Za kandidate in kandidatke bodo organizirani glede na regijsko razporeditev klubov. Na evropskem prvenstvu bo reprezentanca deklet nastopila v skupini F in se tako v začetnih bojih pomerila s predstavnicami Hrvaške in Nemčije, fantje pa v skupini E z Norveško in Nemčijo,« so še pojasnili z RZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.