Naslovnica Šport Začenjajo se kvalifikacije za Olimpijske igre

Začenjajo se kvalifikacije za Olimpijske igre

Avtor: Spletno Uredništvo
Najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki bodo v ponedeljek pričeli z nastopi v 1. krogu kvalifikacij za Olimpijske igre v Parizu, ki bodo potekale v sklopu Pokala narodov v organizaciji Evropske odbojkarske zveze. Moške čaka turnir v Madridu, dekleta pa v nizozemskem Apeldoornu.
Začenjajo se kvalifikacije za Olimpijske igre

Reprezentant Nejc Zemljak, selektor Tadej Boženk in reprezentantka Tajda Lovšin (foto: Aleš Oblak/OZS)

Kot so potrdili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), bodo na peščena igrišča v kvalifikacijah za Olimpijske igre v Parizu prvi stopili moški. Slovenci bodo v 1. krogu Pokala narodov igrali v skupini E, ki jo bo gostil Madrid. Slovenske barve bosta tokrat v španski prestolnici branili dvojici Nejc Zemljak-Klemen Šen ter Jan Pokeršnik-Alan Košenina, naša izbrana vrsta pa bo svoje nastope začela z obračunom proti Hrvaški.

Nato naše čakajo še Avstrijci, za uvrstitev na finalni turnir olimpijskih kvalifikacij za letošnje leto pa se bodo v skupini E potegovali še Litovci in domačini Španci. Slovenska para vsekakor čakajo kar težki dvoboji. V ženski konkurenci bo tekmovanje prav tako potekalo v sedmih skupinah, slovenske odbojkarice na mivki pa bodo v 1. krogu nastopile v skupini C, ki bo igrala v nizozemskem mestu Apeldoorn. Naše na pot ne bodo odšle v najmočnejši zasedbi.

„Pri ženskah smo vseskozi računali na naše standardne dvojice, a v Apeldoorn odhajamo z nekoliko spremenjeno reprezentanco. V štabu smo namreč ocenili, da v tem trenutku ni smiselno, da Tjaša Kotnik, ki ima nekaj težav s kolenom, na Nizozemskem nastopi. Tajda Lovšin bo tako igrala v paru z Anjo Maček, našo drugo dvojico pa tvorita Maja Marolt in Živa Javornik,“ je za spletno stran OZS povedal selektor Tadej Boženk.

V skupini C se bodo za 1. mesto, ki vodi na finalni turnir, poleg Slovenije potegovale še izbrana vrste Estonije, Nizozemske, Cipra in Severne Irske. Z OZS so dodali še, da moška reprezentanca, ki jo bo vodil Rok Satler, v Madrid potuje v nedeljo (14. maja) in se bo že naslednji dan pomerila s Hrvaško, ženska selekcija pa se bo pod vodstvom Martina Sattlerja na Nizozemsko podala v torek (16. maja), prvo tekmo z Estonkami pa bo odigrala v sredo (17. maja).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.