Naslovnica Gospodarstvo Veliko zanimanje za slovensko turistično ponudbo

Veliko zanimanje za slovensko turistično ponudbo

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj se je v Portorožu iztekla 25. Slovenska turistična borza, ki velja kot največji poslovni dogodek slovenskega turizma. Za borzo je vladalo veliko zanimanje, saj so se je udeležili zastopniki 150 tujih organizatorjev potovanj in turističnih agencij iz 33 držav sveta, ki so opravili več kot 3000 poslovnih sestankov in srečanj s 150 prisotnimi turističnimi ponudniki iz Slovenije.
Veliko zanimanje za slovensko turistično ponudbo

Borza je potekala tudi na atraktivni lokaciji nekdanjega skladišča soli Grando (foto: Jošt Gantar/STO/TZP)

Slovenska turistična borza oziroma Slovenian Incoming Workshop – SIW je letos obeležila že svojo 25. izdajo, njena umestitev v Portorož pa je bila zelo posrečena. Največji poslovni dogodek gospodarske panoge turizma v državi je letos gostila piranska občina, ki je ena najbolj turističnih v državi, Portorož pa je že dobro znan tudi po kongresnem turizmu. Zato ni presenečenje, da je bil obisk tridnevnega dogodka zelo množičen.

Tokrat so se borze udeležili zastopniki kar 150 tujih organizatorjev potovanj in turističnih agencij iz 33 držav sveta, ki so opravili več kot 3000 poslovnih sestankov in srečanj s 150 prisotnimi turističnimi ponudniki iz Slovenije. Od tega je bilo po podatkih Slovenske turistične organizacije (STO) in Turističnega združenja Portorož (TZP), ki sta sodelovala pri organizaciji programa, kar 54 % tujih podjetij prvič prisotnih na SIW.

»Gre za dogodek, na katerem se srečujejo predstavniki tujih organizatorjev potovanj ter turističnih in specializiranih agencij ter vodilni predstavniki slovenskih turističnih podjetij in organizacij, hotelov, turističnih agencij, zdravilišč, javnega sektorja v turizmu, kongresnih centrov in ostalih ponudnikov,« so pojasnili s STO in dodali, da je bila letošnja izvedba SIW prva po pandemiji Covida-19, na kateri so se kupci in ponudniki srečali na eni lokaciji.

Med predstavniki turističnih podjetij iz tujine jih bilo največ Italijanov (23), sledili so Američani (14), Britanci (11), Avstrijci in Čehi (po 10) ter Nemci (9). Tokrat so posebej omenili kupce z azijskih trgov, ki jih je bilo prav tako 9. Poleg tridnevne borze pa so za predstavnike tujih organizatorjev potovanj in agencij ta teden pripravili tudi 5 posebnih turističnih tur po vsej Sloveniji.

Prva je bila namenjena slovenskim turističnim biserom Radovljici, Bledu, Postojnski jami, Lipici, Ljubljani in Slovenski Istri. Ostale 4 ture pa so bile tematsko razdeljene na  aktivna doživetja (Goriška Brda, Dolina Soče), wellness (Laško, Rogaška Slatina, Podčetrtek), kulturo (Kamnik, Velenje, Maribor, Ptuj) ter lokalne zanimivosti Slovenske Istre (Sečovlje, Seča, Padna, Truške).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.