Naslovnica Gospodarstvo Začenja se največji in najbolj obiskan sejem v Sloveniji

Začenja se največji in najbolj obiskan sejem v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Letošnji sejem MOS 23, ki bo v Celju potekal od jutri do nedelje, bo razdeljen na pet segmentov, na njemu pa bosta sodelovala tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter Javna agencija SPIRIT Slovenija.
Začenja se največji in najbolj obiskan sejem v Sloveniji

En od plakatov za letošnji 55. MOS v Celju (foto: FB Celjski sejem)

Mednarodni obrtni sejem MOS je najbolj prepoznaven poslovno-sejemski dogodek na celjskem sejmišču, saj gre za tudi največji sejem v Sloveniji, kjer so v zadnjem desetletju gostili več kot 1,5 milijona obiskovalcev. Letos bo MOS, ki se bo začel jutri (13. 9.) in bo trajal do nedelje (17.9.),  doživel svojo 55. izdajo, tokrat pa bo zajemal pet različnih sejemskih segmentov – MOS DOM, MOS TEHNIKA ENERGETIKA, MOS TURIZEM, MOS B2B in MOS PLUS.

Na skupnem razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) v bo svoje aktivnosti, programe in storitve za podjetja predstavljala tudi javna agencija SPIRIT Slovenija. Slednja bo obiskovalcem predstavila veliko inovacij in novih tehnologij, ki so plod slovenskega znanja. Prav tako bodo tam pripravili pogovore s štirimi Ambasadorji slovenskega gospodarstva, oz. s predstavniki Elana, Alpine, Eque in Malih junakov.

Posebej velja omeniti, da bo družba ELAN v petek na MOS v Celju prvič v Sloveniji predstavila povsem novo linijo smuči, kar je za nekdanjega paradnega konja celotnega slovenskega gospodarstva najbrž nova pomembna poslovna prelomnica. Organizatorji iz družbe Celjski sejem d. d. pa so sicer napovedali, da bo letos skupno prisotnih okrog 1000 razstavljavcev in ob tem spomnili, da si je samo lani sejem ogledalo skoraj 65.000 obiskovalcev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.