Naslovnica Šport Za začetek svetovnega prvenstva Slovenija gosti Mehiko

Za začetek svetovnega prvenstva Slovenija gosti Mehiko

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se v Celju in Laškem začenja svetovno rokometno prvenstvo za igralke do dvajsetega leta starosti. Slovenke se bodo na uvodni tekmi v celjski dvorani Golovec ob 18.30 pomerile z nepredvidljivo Mehiko.
Za začetek svetovnega prvenstva Slovenija gosti Mehiko

Bodočne zvezde slovenskega ženskega rokometa so pred SP odlično razpoložene (foto FB RZS)

Kot so poudarili z Rokometne zveze Slovenije, bo na tem svetovnem rokometnem prvenstvu za igralke do dvajsetega leta (SP U-20) prvič v zgodovini nastopilo kar 32 reprezentanc, ki prihajajo iz petih celin. Skupno bo tako v Celju in Laškem, ki gostita to SP U-20, do naslednje nedelje gostovalo okoli 850 članov reprezentanc, gostov in funkcionarjev Mednarodne rokometne zveze (IHF).

Slovenke se bodo na uvodni tekmi v celjski dvorani Golovec drevi ob 18.30 pomerile z Mehiko, na istem kraju in ob isti uri bo nato v petek na vrsti dvoboj s Čilom, v soboto pa še z Nemčijo. Sicer bo v prvi fazi tekmovanje potekalo v 8 skupinah s po 4 reprezentancami. Napredovali bosta po dve najboljši ekipi iz vsake skupine, tako da bi Slovenija za preboj med najboljših 16 najbrž morala premagati obe ameriški reprezentanci.

Vsekakor se Nemčija zdi najbolj kakovostna ekipa v skupini, medtem ko bi utegnila Mehika biti najbolj nepredvidljiva. »Mehičanke igrajo netipično obrambo – začnejo s postavitvijo 6-0, končajo pa v formaciji 3-3. Ob tem imajo nekaj telesno izjemno močnih in visokih igralk. Zelo nekontrolirano prehajajo tudi v fazo strelov, saj se zanje odločajo po vsega treh ali štirih podajah,« je o Mehičankah povedal slovenski selektor Sebastjan Oblak.

Osnovni cilj slovenske reprezentance je napredovanje med najboljših 16 reprezentanc tega SP U-20, nato pa bo marsikaj odvisno od dnevne forme, učinkovitosti in hitrosti prilagajanja na vse bolj kakovostne nasprotnice. V našem taboru pa računajo na bučno podporo s tribun, ki bi bila za dvajsetletne rokometašice najbrž enako pomembna kot igralka več na igrišču.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.