Naslovnica Gospodarstvo Stari boni se prihodnji teden dokončno poslavljajo

Stari boni se prihodnji teden dokončno poslavljajo

Avtor: Spletno Uredništvo
Finančna uprava Republike Slovenije in Slovenska turistična organizacija sta spomnili, da se prihodnji teden izteka veljavnost vseh bonov, ki so bili izdani zaradi okrevanja številnih panog gospodarstva po pandemiji koronavirusa. Gre za turistične bone za nastanitev in t. i. bone 21.
Stari boni se prihodnji teden dokončno poslavljajo

Največ prometa z boni je bilo v največjih slovenskih turističnih središčih (foto: SJ)

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) in Slovenska turistična organizacija (STO) sta v zadnjih dneh že večkrat spomnili, da se prihodnji teden izteka veljavnost vseh bonov, ki so bili izdani za hitrejše okrevanje slovenskega gospodarstva po zaprtju vsega javnega življenja zaradi pandemije koronavirusa v letih 2020 in 2021. Prihodnji teden, natančneje 30. junija, pa se dokončno izteče veljavnost turističnih bonov in tudi t.i. bonov21.

»Z boni se lahko plačajo storitve, opravljene do zaključka veljavnosti bonov – to je do 30. 6. 2022. V sistem Finančne uprave za unovčevanje bonov (eDavki) se bo kot zadnji datum lahko vnesel 30. 6. 2022. V primeru, da bodo storitve (nočitve) opravljene v času pred in po tem presečnem datumu, se z boni lahko plača le del letovanja do 30. 6. 2022 (preostali znesek se lahko plača z drugimi plačilnimi sredstvi),« so sporočili s FURS-a.

Dodali so še, da je tudi morebitne popravke ali spremembe podatkov v sistemu Finančne uprave Republike Slovenije možno izvesti vse do prihodnjega četrtka (30. junija). Zato bi bilo dobro za vse vpletene strani (imetnike bonov in ponudnike storitev) preveriti vse tiste bone, ki jih imajo zavedene kot ‘rezervacije’, jih pravočasno unovčiti ter izvesti morebitne popravke še pred iztekom meseca.

Sicer je bilo po podatkih STO in FURS-a največ turističnih bonov unovčenih v občinah Slovenske Istre, na Gorenjskem in v termah, kar je precej pričakovano.  Spomnili so še, da lahko imetniki bon 21 unovčijo v turističnih namestitvah, restavracijah, barih, v knjigarnah, muzejih, na koncertih, ob najemu športne opreme, ob obisku športnih dogodkov, razstav, zabaviščnih parkov, smučarskih centrov in bazenov oz. kopališč.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.