Naslovnica Šport Za uvod ženske rokometne lige pričakovana zmaga Krimovk

Za uvod ženske rokometne lige pričakovana zmaga Krimovk

Avtor: Spletno Uredništvo
V petek se z derbijem med Trimom in Gorenjem pričanja nova tekmovalna sezona v prvi moški rokometni ligi, dekleta pa so startala že včeraj. Na prvem dvoboju nove sezone so aktualne državne prvakinje Krima Mercatorja po pričakovanjih gladko premagale Zagorje – bilo je 40:18 za Ljubljančanke.
Večkratne državne prvakinje – rokometašice Krima Mercatorja (foto: FB Krim Mercator)

Nova sezona prve ženske rokometne lige se je pričela včeraj in sicer s tekmo med državnimi prvakinjami iz ekipe Krima Mercatorja in Zagorjem. Ljubljančanke so bile pred tem dvobojem v vlogi favoritinj in to vlogo so tudi upravičile. Že v prvem polčasu so si priigrale visoko prednost in na odmor odšle ob izidu 17:9. Drugi polčas je bil tako le formalnost, v katerem so priložnost za igro dobile vse igralke obeh ekip, končni rezultat pa je bil 40:18.

Sicer bo pravkar pričeta nove sezona v ženski konkurenci potekala po spremenjenem tekmovalnem sistemu. Namesto dosedanje 1. A in 1. B lige bo namreč letos prva liga navidezno enotna, vendar bo razdeljena v modro in zeleno skupino. Modro bo sestavljalo 10 ekip, zeleno pa preostalih 6 ekip. Najboljša ekipa iz zelene skupine se bo v končnici vključila v boj za naslov. Sicer bodo klubi jutri opravili skupno predstavitveno tiskovno konferenco.

Velja dodati, da so Krimovke poleti pričele priprave precej pred moškimi, čeprav tudi oni ta teden začenjajo s tekmovalno sezono 2021-22. Prvi tekmi 1. kroga moške lige NLB bosta na sporedu že v petek, za primerno kakovosten uvod v sezono pa bo premiera na sporedu ob 18. uri v Trebnjem, kjer bodo podprvaki iz domačega moštva Trima gostili aktualne državne prvake Gorenja iz Velenja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.