Naslovnica Šport Za Slovenijo bodo na SP ključne že prve tri tekme

Za Slovenijo bodo na SP ključne že prve tri tekme

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška rokometna reprezentanca jutri odhaja na letošnje svetovno prvenstvo, ki bo letos potekalo med 11. in 29. januarjem, gostili pa ga bosta Poljska in Švedska. Slovenija je na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah vpisala poraz in zmago proti Madžarom, na SP pa bo prvi nastop naših na vrsti v četrtek ob 18. uri proti Saudski Arabiji. Že ta uvodna tekma pa bo izjemno pomembna.
Za Slovenijo bodo na SP ključne že prve tri tekme

Domen Makuc bo predvidoma eno od najnevarnejših orožij slovenske reprezentance (foto: FB RZS)

Slovenska moška rokometna reprezentanca je ob koncu priprav na prihajajoče svetovno prvenstvo 2023 odigrala dve prijateljski tekmi proti Madžarom. Slovenski rokometaši so najprej doma v Ljutomeru doživeli poraz s 27:28, nato pa so se madžarskim igralcem oddolžili na gostovanju v Veliki Kaniži, kjer so varovanci selektorja Uroša Zormana ugnali nasprotnike z malce večjo razliko – bilo je namreč 29:32.

Tako slovenska izbrana vrsta na letošnje svetovno prvenstvo, ki ga bosta skupaj gostili Poljska in Švedska, jutri odhaja precej bolj optimistično razpoložena. Sicer bo tokrat SP potekalo od srede 11. januarja vse do nedelje 29. januarja, Slovenija pa bo v prvem delu tekmovanja zaigrala v skupni B, ki jo bo gostilo poljsko mesto Katowice, v njej pa so še gostitelji Poljaki, aktualni olimpijski prvaki Francozi in Saudska Arabija.

Ker se bodo v drugi del tekmovanja uvrstile prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin, je za četo slovenskega selektorja Uroša Zormana izjemno pomembna že prva tekma. Slovenija bo na SP 2023 prvič stopila na parket v četrtek (12. januarja) ob 18. uri, ko se bo srečala s Saudsko Arabijo. Na tem srečanju morajo naši na vsak način zmagati, sicer se lahko stvari glede napredovanja v drugi del SP precej zapletejo.

»Najboljše tri izbrane vrste bodo nato napredovale v glavni del tekmovanja v Krakov in se pomerile z najboljšimi tremi iz skupine A, kjer nastopajo Španija, Črna gora, Čile in Iran, medtem ko bo četrto-uvrščena svoje nastope nadaljevala v tako imenovanem predsedniškem pokalu v Plocku za razvrstitev od 25. do 32. mesta,« so o drugem delu tekmovanja pojasnili z Rokometne zveze Slovenije.

Sicer bi bil za slovensko reprezentanco, ki se je morala med pripravami soočati s številnimi poškodbami, tokrat velik uspeh, če bi se uspela prebiti do četrtfinala. To bo namreč zelo težko, razen če v uvodnem skupinskem delu naši ne presenetijo tako domačine Poljake, kot tudi favorizirane Francoze.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.