Naslovnica Gospodarstvo Strokovna ekskurzija slovenskih hotelirjev v Istanbul

Strokovna ekskurzija slovenskih hotelirjev v Istanbul

Avtor: Spletno Uredništvo
Združenje hotelirjev Slovenije in Slovenska turistična organizacija za konec meseca marca pripravljata strokovno ekskurzijo v Istanbul. Udeleženci bodo obiskali nekaj novih hotelov in tam izmenjali izkušnje z lokalnimi hotelirji, poleg tega pa se bodo udeležili poslovnega srečanja z zastopniki turških agencij in organizatorjev potovanj.
Strokovna ekskurzija slovenskih hotelirjev v Istanbul

Portorož je slovenski kraj z največjo koncentracijo hotelov in tudi hotelirjev  (foto: SJ)

Slovenska turistična organizacija (STO) in Združenje hotelirjev Slovenije (ZHS), ki deluje v sklopu Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS), vsako leto organizirata posebno strokovno ekskurzijo. Tokrat so se odločili, da bo letos ta strokovna ekskurzija potekala od 29. do 31. marca in sicer v Istanbulu. Istanbul je največje turško mesto, zaradi svoje lege in številnih znamenitosti pa je zelo priljubljeno med turisti z vseh koncev sveta.

»Cilj letošnje strokovne ekskurzije je Istanbul, kjer si bodo udeleženci ogledali nekatere nove hotele. To bo tudi priložnost za izmenjavo izkušenj in pridobivanje informacij o poslovanju hotelov in vključenosti v destinacijo. V mestu se nahajajo številni razkošni hoteli z dolgo tradicijo poslovanja, ponudbo pa dopolnjujejo številni novi objekti. Velika večina svetovnih hotelskih verig ima svoje hotele tudi v Istanbulu,« so novico TGZS povzeli na STO.

Sledil bo večji poslovni dogodek in sicer bo to delavnica pod okriljem STO, kjer bodo predstavljali slovensko turistično ponudbo predstavnikom turških agencij in organizatorjev potovanj. Tega sestanka se bodo udeležili tudi drugi tuji partnerji, ki so zainteresirani, da svoje programe razširijo še s slovensko turistično ponudbo. Priložnosti za poslovno sodelovanje je ogromno, saj državi povezujejo vsakodnevne letalske linije, ki močno olajšajo potovanja turistov v obe smeri.

Sicer so Turki nekoč v preteklosti v določenem obdobju redno in tudi množično prihajali v Slovenijo. Vzrok za te obiske so bili otomanski plenilski pohodi, vendar pa so se le-ti za vedno končali po zmagi krščanskih sil v bitki pri Sisku leta 1593.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.