Naslovnica Gospodarstvo WOBI v Milanu in najboljši tuji investitor leta v Ljubljani

WOBI v Milanu in najboljši tuji investitor leta v Ljubljani

Avtor: Spletno Uredništvo
V Milanu se je včeraj zaključil pomemben globalni poslovni dogodek – ‘World Business Forum 2023’. Slovensko gospodarsko sfero je tam zastopala javna agencija Spirit Slovenija, prav ta ustanova pa bo prihodnji torek razglasila, kateri so bili najboljši tuji investitorji za leto 2023.
WOBI v Milanu in najboljši tuji investitor leta v Ljubljani

Originalna slovenska ideja v Milanu – igranje namiznega nogometa proti umetni inteligenci (foto: FB Spirit Slovenija)

V Milanu se je včeraj zaključil dvodnevni ‘World Business Forum’ (WOBI), ki sodi v svetovni vrh poslovnih dogodkov za managerje. Gostijo ga namreč v več pomembnih poslovnih središčih sveta, kot so New York, London, Sydney, Madrid, Milano, Mexico city in Bogota. Vsi ti forumi se ponašajo s slavni gosti, z vrhunskimi govorci in s priznanimi strokovnjaki, zato privabljajo voditelje pomembnih podjetij in državnih struktur.

Za slovensko prisotnost na WOBI je tudi letos skrbela agencija SPIRIT Slovenija, ki je pod sloganom ‘I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.’ aktivno predstavlja državo ter njene poslovne in investicijske priložnosti. Foruma se je letos udeležilo 2.500 voditeljev iz 600 podjetij, med gosti pa so bili slavni režiser Francis Ford Coppola, nekoč najboljši plavalec na svetu Michael Phelps ter Francesca Rossi, vodja AI Ethics Global Leader v družbi IBM.

»Italija je ena najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije, v letu 2022 je zasedala 3. mesto v izvozu slovenskih podjetij v Italijo in prav tako 3. mesto po uvozu iz Italije ter 5. mesto po neposrednih naložbah v Slovenijo. Slovenska podjetja na italijanski trg izvozijo največ mineralnih goriv in olj, izdelkov iz železa in jekla, električnih strojev in opreme, lesa in lesenih izdelkov, plastičnih mas ter strojev in mehanskih naprav.

Največ investicij ima Italija v finančnih in zavarovalniških dejavnostih, sledijo predelovalne dejavnosti in trgovina,« so še pojasnili z agencije Spirit Slovenija, pri kateri ob sodelovanju Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) za torek (21. novembra) ob 16. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pripravljajo tudi podelitev priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji.

Ta prireditev bo na vrsti že osemnajstič, tokrat pa bodo na podelitvi vrhunski strokovnjaki predstavili svoje poglede na aktualno makroekonomsko problematiko in napovedali predstavili trende, ki predvidoma najpomembnejši za podjetja v bližnji prihodnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.