Naslovnica Šport Vstopnice za tekme reprezentance in kazen za Maribor

Vstopnice za tekme reprezentance in kazen za Maribor

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Nogometne zveze Slove so danes sporočili dve pomembni novici. Disciplinski sodnik je zaradi incidenta v Murski Soboti pričakovano drastično kaznoval NK Maribor, medtem ko se glede morebitne odgovornosti Mure še ni izjasnil. V četrtek pa bo stekla prodaja letnih vstopnic za letošnjih 6 domačih tekem slovenske članske reprezentance.
Vstopnice za tekme reprezentance in kazen za Maribor

Logotip Nogometne zveze Slovenije (foto: nzs.si)

Članska reprezentanca Slovenije se bo že marca pričela pripravljati na letošnje Evropsko prvenstvo in sicer bo opravila s prijateljsko tekmo v gosteh proti Malti in doma proti Portugalski, za katero že sedaj vlada izjemno zanimanje. Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je tudi zato odločila, da bo že v četrtek (29. februarja) stekla prodaja letnih vstopnic za vseh šest domačih tekem slovenske nogometne reprezentance v letu 2024.

Poleg tega bo v prodajo istočasno dano tudi omejeno število vstopnic za člane navijaške skupnosti ‘Biti kot eno’. Teden kasneje (v četrtek, 7. marca)bo stekla še prodaja preostalih posamičnih vstopnic za tekmo s Portugalsko. Letni abonma bo sicer veljal za prijateljske tekme Slovenije proti Portugalski (26. marec), Armeniji (4. junij) in Bolgariji (6. junij) ter za tekme Lige narodov proti Avstriji (6. september), Kazahstanu (9. september) in Norveški (10. oktober).

Športna Slovenija pa je že več dni nestrpno pričakovala odločitev Disciplinskega sodnika NZS v zvezi z dogajanjem na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach. Disciplinski sodnik Boštjan Jeglič je danes obvestil javnosti, da je bil NK Maribor kaznovan s 25.000 evri kazni, da se bo prekinjena tekma z Muro registrirala s 3:0 za domačine, poleg tega pa bo moral Maribor naslednje štiri domače tekme igrati brez prisotnosti gledalcev.

Glede vse nešportnih izpadov privržencev Maribora na tej tekmi je bil seznam dolg: večkratno žaljivo skandiranje do  domačih navijačev, ekipe ter do NZS, večkratno prižiganje več bakel, metanje bakel na igrišče, tudi proti gasilcem in policistom po prekinitvi, odvrženo pirotehnično sredstvo ‘topovski udar’, ki je huje ali lažje poškodovalo kar pet rezervnih igralcev in tudi kondicijskega trenerja Mure.

Poleg tega je disciplinski sodnik ugotovil, da je nastala konkretna nevarnost za poškodovanje mladoletnega pobiralca žoge ter na seznamu mariborskih grehov navedel še povzročitev prekinitve tekme, poškodovanje stolov in metanje stolov na igralno površino. Velja poudariti, da s tem postopkov še ni konec. Jeglič namreč še ni izdal sklepa o morebitni odgovornosti domačega kluba Mure glede organizacije tekme in sicer zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.