Naslovnica Kronika Vse več sumov o spletni prevari glede Germivirja

Vse več sumov o spletni prevari glede Germivirja

Avtor: Spletno Uredništvo
Tokrat so se glede poskusov spletnih prevar oglasili celo z Zdravstvenega inšpektorata RS. Zdravje potrošnikov je namreč ogroženo zaradi lažnive promocije prehranskega dopolnila Germivir na spletu in družbenih omrežjih. Poizvedovanje o Germivirju prek speta pa sume o kompleksni mednarodni kriminalni prevari le še povečuje…
Vse več sumov o spletni prevari glede Germivirja

Germivir za nemški trg, fotografija papilomov in lažni intervju (foto: gov.si/nementadal.today/amazon.de)

Z Zdravstvenega inšpektorata RS so opozorili na tveganja glede prehranskega dopolnila Germivir. Za boljšo prodajo je namreč na spletu in družbenih omrežjih uporabljen lažni intervju s specialistom infektologije dr. Davidom Zupančičem, poleg tega pa se tam izdelku pripisujejo nedovoljeni učinki zdravljenja in preprečevanja različnih bolezenskih stanj. To je za potrošnika zavajajoče in obenem predstavlja tveganje za zdravje.

»Potrošnike ponovno opozarjamo, da naj ne nasedajo in naj pred nakupom vedno preverijo naziv in naslov ponudnika. Če ponudnik izdelka ni naveden, naročanje pa je možno le z vnosom imena in telefonske št. kupca v spletni obrazec, lahko sklepamo, da gre za goljufivo prakso in za ponujanje izdelkov, ki se promovirajo z lažnimi navedbami učinkov zdravljenja, ki jih ti izdelki nimajo,« opozarja inšpektorat.

Sicer Germivir promovirajo kot prehranski dodatek, ki naj bi koristil proti različnim zajedavcem človeškega telesa. Vseeno pa tudi slovenska verzija uradne spletne strani produkta zbuja precej sumov, saj z nje ni jasno, katera družba izdeluje artikel, iz katere države prihaja, ali je bil sploh kje znanstveno preverjen in ali je bil torej Germivir sploh odobren za prodajo na evropskih trgih s strani pristojnih organov EU.

Z nekaj spletnega iskanja se prek nemške strani spletne trgovine Amazon pride do imena domnevnega proizvajalca – angleškega podjetja MayProducts iz predmestja Birminghama. A to podjetje Germivirja sploh nima v katalogu na svoji spletni strani, naslov evropske centrale podjetja je v litovskem glavnem mestu Vilnusu, istočasno pa na fotografiji artikla za nemški trg piše ‘Made in Germany’. Sum, da gre v ozadju za kompleksno spletno prevaro, je zato še močnejši.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.