Naslovnica Slovenija Prihaja deseti fastival Festvina

Prihaja deseti fastival Festvina

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec meseca bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju na vrsti poseben dogodek. Gre za tradicionalen vinsko-kulinarični festival ‘Festvina’, ki bo prav letos praznoval svojo jubilejno 10. izdajo.
Prihaja deseti festival Festvina

Pravcati gozd praznih vinskih steklenic (foto: pxhere.com)

Kongresni center Brdo pri Kranju je znan po tem, da gosti zelo raznolike, a obenem vse po vrsti tudi vrhunske dogodke. Poleg mednarodnih političnih srečanj, kongresov poslovnežev in skupščin Nogometne zveze Slovenije pa tam poteka tudi vinsko-kulinarična prireditev, ki se imenuje ‘Festvina’. Festival ‘Festvina’ bo v ponedeljek, 27. maja 2024 dočakal lep okrogel jubilej, saj bo že desetič odprl svoja vrata.

»Festvina je izjemen vinsko-kulinarični dogodek, ki združuje vrhunske domače in tuje vinske kleti, predstavnike restavracij, hotelov, družinskih gostiln, barov ter strokovnjake in ljubitelje dobrega vina. Dogodek je neprecenljiva priložnost za mreženje, sklepanja novih poslovnih odnosov ter povezovanje z drugimi strokovnjaki in ljubitelji vina,« so najavili organizatorji festivala iz podjetja Koželj – hiša dobrih vin.

Pojasnili so še, da bo letos na tem festivalu sodelovalo več kot 70 vinskih kleti, ki bodo predstavile svoja najboljša vina in tudi nekaj ekskluzivnih novosti. Na prireditvi bodo potekale posebne delavnice in mnoge degustacije, predstavili pa bodo tudi novo številko revije ‘Wine Magazin’. Med degustacijami ima tokrat posebno mesto v programu vinska linija ‘UNIQUE by Koželj’.

Po to blagovno znamko se skrivajo unikatni letniki, unikate lege, unikatni sodi in unikatne sort, oziroma vrhunska vina majhnih serij, ki se ponavadi skrivajo v kleteh priznanih slovenskih vinarjev. Strokovni del Festvina se bo začel ob 11. uri, uradni zaključek bo ob 19.30 pa vas vabimo tudi na tradicionalno zabavo z glasbo v živo na Račji otok, kjer bo goste zabaval Pero Lovšin.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.