Naslovnica Gospodarstvo Vsakoletni obisk misije Mednarodnega denarnega sklada

Vsakoletni obisk misije Mednarodnega denarnega sklada

Avtor: Spletno Uredništvo
V Sloveniji je pravkar na delovnem obisku delegacija Mednarodnega denarnega sklada. Gre za vsakoletni dogodek, delegacija pa običajno opravi srečanja z vrhovi Banke Slovenije, Ministrstva za finance in drugih ministrstev, oziroma drugih državnih organov.
Vsakoletni obisk misije Mednarodnega denarnega sklada

Tričlanska ekipa MDS na sestanku z vrhovi MJU in Službe vlade RS za digitalno preobrazbo (foto: MJU/gov.si)

Posebna misija Mednarodnega denarnega sklada (International Monetary Fund – IMF) se že od 10. novembra mudi v Sloveniji, njen obisk pa bo letos trajal vse do 21. novembra. Ta delegacija MDS redno obiskuje našo državo, kjer običajno opravi srečanja z vrhovi Banke Slovenije, najvišjimi funkcionarji Ministrstva za finance (MF) ter z zastopniki drugih ministrstev in drugih državnih organov.

Tako so se danes člani misije srečali z vrhovi Ministrstva za javno upravo (MJU) ter Službe vlade za digitalno preobrazbo. Z obeh struktur so predstavili svoje prioritete na področju digitalizacije, tako je bilo med drugim govora o izvajanju projektov v okviru ‘Načrta za okrevanje in odpornost do leta 2026’, o ‘Strategiji digitalnih javnih storitev’, o razvoju novih dinamičnih e-storitev ter o vzpostavitvi informacijske infrastrukture nove generacije.

Že pred dnevi pa se je misija srečala z vrhovi MF, kjer so bili prisotni še predstavniki Direktorata za ekonomsko in fiskalno politiko, Sektorja za bančništvo in Direktorata za zakladništvo. Govora je bilo o načrtih vlade na področju javnih financ, predvsem skozi oči energetske krize, do katere je prišlo zaradi ruske vojaške agresije v Ukrajini ter še vedno prisotnim posledica pandemije koronavirusa.

Slovenska stran je poudarila, da Slovenija sodi med tiste države v EU, kjer inflacija od avgusta dalje upada, da ima nizko stopnjo brezposelnosti in da pripravlja načrte za prenovo kapitalskega trga. Misija MDS se je strinjala, da sta za našo državo trenutno ključni zagotavljanje javnofinančne stabilnosti in zagotavljanje stabilne rasti gospodarstva. Prve uradne ugotovitve MDS-ja pa bodo predstavljene čez šele konec meseca.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.