Naslovnica Gospodarstvo Vrtnice, rosé vina, kulinarika, a tudi dobrodelna dražba

Vrtnice, rosé vina, kulinarika, a tudi dobrodelna dražba

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski turistični biser Portorož bo 26. in 27. maja spet oživel v znamenju vrtnic, izbrane kulinarike in rosé vin. Rdeča nit festivala, ki bo ponudil vodene degustacije rosé vin, glasbo v živo, vinsko akademijo, kuharski šov, ulične nastope in delavnice za otroke, bo vrtnica Portorož. Vrtnico slavnih bo letos posadil Jan Plestenjak, dogodek pa bo imel tudi dobrodelni pridih. 

porotorož rože in vino 2Slovensko turistično panogo bogatijo podobni dogodki, kjer lokalne značilnosti uspejo ponuditi na vrhunski način (foto: Turistično združenje Portorož) 

 

Festival vrtnic in rosé vin, imenva PortoRose2 – Rose & Rosé Festival, konec maja v Portorož prinaša izbrana rosé vina iz vseh vinorodnih dežel Slovenije, ki jih bo moč degustirati v cvetočem Rožnem vrtu tik ob morju. Dogajanje se bo začelo v soboto, 26. maja, popoldan, z Rosé Wines Masterclass – vodeno degustacijo mirnih in penečih rosé vin ob izbranih prigrizkih.

Izbrane slovenske roséje bodo obiskovalci poskušali tudi v Rožnem vrtu, kjer bodo za dobro vzdušje poskrbeli jazz in blues ritmi Dixie Šok Banda in F&B Acrobatics, vse do uradnega odprtja festivala z županom občine Piran Petrom Bossmanom in direktorjem Turističnega združenja Portorož mag. Igorjem Novelom. V njuni družbi bo Vrtnico slavnih posadil priljubljeni pevec Jan Plestenjak, ki je vrtnico simbolično že prejel novembra lani na dogodku Štorje iz bistroja.

Na Festivalu si bodo obiskovalci lahko priskrbeli sadiko vrtnice Portorož, ki s svojimi žareče oranžnimi, rumenimi in nežno rožnatimi cvetovi krasi številne vrtove doma in po svetu. Program bodo popestrile kreativne delavnice za otroke na temo cvetličnih fantazij, cirkus in čaranje ter wellness kotiček z brezplačnimi masažami, so spročili s Turističnega združenja Portorož. 

Večerni dogodek v kavarni Café Central hotelov LifeClass Portorož, Rose & Rosé party, bo ljubitelje vin razvajal z vrtničnimi prigrizki, izbranimi vini in glasbo. Organizatorji so festivalu dodali tudi dobrodelno noto. Zbrana sredstva na dražbi otroških izdelkov bo Turistično združenje Portorož namenilo za zdravljenje petletne Anje iz Lucije. PortoRose2 – Rose & Rosé Festival se bo nadaljeval tudi v nedeljo, 27. maja, ko bo v Rožnem vrtu degustacijo rosé vin slovenske Istre, kulinarično ponudbo in program za otroke popestril še Art ulični teater La vie en rose z Nuško Drašček.

V sklopu Festivala bosta potekala dva specilaizrana rožnato obarvana vinska dogodka. Vodena degustacija s pregledom slovenske odličnosti rosé vin – Rosé Wine­s Masterclass PortoRose2 – v organizaciji SloVino Instituta in Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem bo v soboto, 26. maja, v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož. V nedeljo, 27. maja, pa bo potekala Wine academy Vinakoper z degustacijo istrskih rosé vin (ta dogodka sta plačljiva, število mest je omejeno in zato je obvezna predhodna prijava). 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.