Naslovnica Šport Vrhunski tenis se vrača v Portorož

Vrhunski tenis se vrača v Portorož

Avtor: Spletno Uredništvo
Teniška zveza Slovenije je najavila, da se zvezde ženskega svetovnega tenisa letos vračajo v Portorož. Teniška zveza Slovenije je namreč spet pridobila organizacijo turnirja serije WTA z nagradnim skladom 125.000 dolarjev, ki bo na vrsti od 13. do 19. septembra.

Nočna teniška razglednica iz Portoroža (foto: Teniška zveza Slovenije)

Portorož je v preteklosti že večkrat gostil najboljše svetovne igralke tenisa na svetu, igralke pa so rade prihajale v slovenski turistični biser. Mnogim je v nepozabnem spominu ostal dvoboj pokala Fed (danes se imenuje pokal Billie Jean King) med Slovenijo in Združenimi državami Amerike leta 2004, ko sta za ameriško žensko reprezentanco zaigrali tudi Venus Williams in še bolj legendarna Martina Navratilova.

Nato so med leti 2005 do 2010 na portoroških igriščih vsako leto gostili turnir Banke Koper, ki je startal z nagradnim skladom v višini 140.000 dolarjev, zaključil pa se je v višjem rangu – z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Od Slovenk se je v vseh teh letih na turnirjih v Portorožu najvišje prebila Katarina Srebotnik, ki leta 2005 izgubila v finalu proti Čehinji Klari Koukalovi.

Sicer sta v Portorožu zmagali tudi nekdanji prvi teniški dami svetovne lestvice – Srbkinja Jelena Jankovič in Rusinja Dinara Safina. Slednja je na primer tedaj razlagala, da je pred nastopi ne skrbijo nasprotnice, ampak jo muči le dejstvo, kako se vsakič znova maksimalno motivirati na dvoboj. “Če je v moji glavi vse v redu, potem me ne more premagati nihče. Če pa ni, potem lahko izgubim tudi z dvestoto igralko sveta,” je skrivnost svojega uspeha razkrila Dinara.

Teniška zveze Slovenije je po desetih letih premora ponovno pridobila organizacijo turnirja svetovne serije WTA predvsem iz dveh vzrokov. Prvi je ta, da so se v preteklosti slovenski organizatorji vedno izkazali z odlično izvedbo turnirjev, drugi pa je ta, da je zaradi pandemije koronavirusa WTA potrebovala ‘nova’ prizorišča. Sicer pa bo precej več znanega po jutrišnji znane tiskovni konferenci Teniške zveze Slovenije.

Septembrski turnir bosta skupaj predstavili direktor TZS Gregor Krušič, selektor slovenske ženske reprezentance Andrej Kraševec ter David Kastelic, ki je predsednik uprave Zavarovalnice Sava. Morda bo že njegova prisotnost razkrila ime generalnega pokrovitelja prestižnega mednarodnega športnega dogodka.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.