Naslovnica Šport Vrhunec plezalne sezone bo v Tokiu

Vrhunec plezalne sezone bo v Tokiu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju tudi letos pripravlja novinarsko konferenco, na kateri bodo javnosti predstavili načrte za tekmovalno sezono 2021. V ospredju bodo Olimpijske igre v Tokiu in pa pandemija koronavirusa, ki še naprej kroji koledar tekmovanj. Tiskovna konferenca bo v torek, 23. marca, ob 10.30 na ljubljanskem vadišču Bolder scena.
Večkratna svetovna prvakinja in kandidatka za olimpijsko odličje Janja Garnbret (foto: SJ)

S Planinske zveze Slovenije (PZS) so najprej spomnili, da je bila že lanska sezona v športnem plezanju izjemno okrnjena. Po izbruhu pandemije koronavirusa Covid 19 je namreč lani odpadla velika večina mednarodnih tekem. V letu, ko bi morale biti na sporedu Olimpijske igre v Tokiu, so bile vse te odpovedi še posebej moteče za vse športnike, trenerje in vse ostale športne delavce, ki so skrbeli za tekmovanja.

Kljub poletnem sproščanju protikoronskih ukrepov je uspela Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) izpeljati le eno tekmo svetovnega pokala, nato pa je bilo ob koncu sezone v Moskvi na sporedu evropsko prvenstvo, kjer so se delile še zadnje vozovnice za olimpijske igre na Japonskem. Tudi sezona 2021 se je začela z veliko neznankami, nekaj časa pa je bila pod velikim vprašanjem tudi letošnja izvedba iger v Tokiu.

Nato so se stvari v japonski prestolnici obrnile na bolje, kar je v slovenskem plezalnem  taboru najbolj razveselilo Janjo Garnbret in Mio Krampl, ki se bosta, če gre vse po načrtih, v Tokiu borili za prve medalje z OI. Zato bo na novinarski konferenci pred pričetkom nove sezone najbolj zanimivo vprašanje, kako bosta obe slovenski vrhunski plezalki začrtali svoje priprave, nastope in tempiranje forme za Tokio.

Olimpijske igre bodo v deželi vzhajajočega sonca na sporedu od 23. julija do 8. avgusta letos. Novinarska konferenca, na kateri bodo poleg slovenske članske reprezentance predstavili tudi načrte mladinske izbrane vrste, bo na sporedu prihodnji torek (23. marca) ob 10.30 na ljubljanskem vadišču Bolder Scena.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.