Naslovnica Šport Vrača se prvoligaški ples, Slovenke pa bodo morale dati vse od sebe

Vrača se prvoligaški ples, Slovenke pa bodo morale dati vse od sebe

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri ob 14.45 se s tekmo Celje : Gorica začenja spomladanski del sezone v PLTS, slovenska ženska reprezentanca pa je včeraj na žrebu na sedežu Uefe v švicarskem Nyonu dobila tekmice v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 v Angliji. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo pomerile z Nizozemsko, Rusijo, Turčijo, Kosovom in Estonijo. 

 Slovenija se je znašla v pisani druščini skupine A – še najbližje gostovanje bo na Kosovu (foto: nzs/uefa)

 

Ta konec tedna bo minil v znamenju povratka slovenskih prvoligašev na nogometne zelenice. Nogometno pomlad bo jutri ob 14.45 otvorila tekma Celje : Gorica (14.45), ki ji bo ob 17. uri sledil zanimiv obračun vodilnega Maribora in prerojene Mure. Tudi v nedeljo bodo televizijske potrebe krojile spored preostalih tekem 20 kroga. Ob 13.30 bo Triglav gostil moštvo Aluminija, ob 15.30 se bodo Domžale srečale z Rudarjem, ob 17.30 pa bo program zaključil dvoboj Krško : Olimpija.  

Včeraj pa je bil v Nyomu opravljen žreb za 47 ženskih evropskih nogometnih reprezentanc, ki bodo s prvim delom kvalifikacij za naslednje EP opravile med 26. avgustom 2018 in 22. septembrom 2020. Ekipe so razdeljene v devet skupin – dve po šest ekip (v A in B) in sedem po pet. Na evropsko prvenstvo, ki bo čez dve leti v Angliji, se bo direktno uvrstilo devet prvouvrščenih ekip iz vsake skupine ter po tri najboljše drugouvrščene zasedbe.

Žreb v Nyonu je določil, da se bo Slovenija za napredovanje borila v skupini A, kjer bodo še Nizozemska, Rusija, Turčija, Kosovo in Estonija. “Občutki po žrebu so mešani, v tem trenutku mi ni jasno, ali je bil dober ali ne, skupina je zanimiva in močna, v njej so aktualne evropske prvakinje iz Nizozemske ter tudi Rusinje, ki so zelo visoko v Evropi. Pričakujem hud boj za drugo mesto v skupini,“ je po žrebu dejal slovenski selektor Borut Jarc.

“V naši skupini imamo evropske prvakinje Nizozemke, a generalno gledano to ni slaba skupina za nas. Ugoden je tudi žreb iz 2. bobna, kjer smo dobile Rusijo. Proti Turčiji, Kosovu in Estoniji še nisem igrala. Menim pa, da se lahko z Rusijo borimo za 2. mesto. Vse je odvisno od nas,“ pa je za spletno stran nzs.si komentirala kapetanka slovenske reprezentance Mateja Zver

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.