Naslovnica Gospodarstvo Visa s posodobitvijo videza in z globalno marketinško kampanjo

Visa s posodobitvijo videza in z globalno marketinško kampanjo

Avtor: Spletno Uredništvo
Z družbe Visa so najavili prenovo ene izmed najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na področju plačilnih kartic, ki jo bo pospremila tudi globalna marketinška kampanja. Posodobljeni vizualni izgled znamke Visa pa je ohranil osnovna elementa prejšnjih verzij – prepoznavne barve in obliko zapisa imena.
Dve izmed številnih bančnih kartic, ki so del sistema Visa (foto: pxfuel.com)

Družba Visa je bila ustanovljena pred več kot 60 leti, ko si je le malo ljudi sploh lahko predstavljalo svet brez gotovine in čekov. Tedaj je skupina pogumnih inovatorjev prisluhnila ideji, da bi denar lahko postal povsem virtualen, oziroma elektronski. Od tedaj se je začela revolucija v sistemu plačevanja in ime Visa je postalo sinonim za vse bančne kartice. Tudi zapis imena in barve, ki so jih uporabili za logotip so se v javnosti odlično prijele.

»Danes Visa nadaljuje s soustvarjanjem prihodnosti na področju digitalnega poslovanja z zagotavljanjem dostopa do svojega globalnega omrežja, ki je na voljo vsakomur, povsod. Medtem ko Visa nadaljuje z razvojem fizičnih in digitalnih transakcij s kreditnimi in debetnimi karticami, ima vedno bolj osrednjo vlogo pri omogočanju učinkovitega gibanja denarja,« so zapisali v izjavi za javnost.

Objavili so tudi poslovne podatke, da Visa trenutno povezuje 3,6 milijarde kartic, več kot 70 milijonov trgovskih lokacij in na desettisoče partnerjev, pri tem pa na leto opravi za več kot 11 bilijonov dolarjev transakcij. Samo v zadnjih 5 letih je družba vložila 9 milijard dolarjev v najsodobnejše tehnologije, s čimer je (vzporedno s ponudbo novih raznovrstnih produktov, storitev in ugodnosti) že vplivala na razvoj sodobne trgovine.

Ta prepoznavna globalna družba je pravkar razkrila prvo fazo prenove oz. evolucije svoje blagovne znamke. Posodobljeni vizualni izgled znamke Visa je sicer marketinško zelo premišljeno ohranil oba osnovna elementa prejšnjih verzij blagovne znamke – barve (oker, bela, modra) in obliko zapisa imena. Novosti bo pospremila tudi globalna marketinška kampanja, prek katere bo nova identiteta znamke Visa vidna v več kot 200 državah sveta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.