Naslovnica Šport Viceprvaki Evrope bodo najprej igrali v češki Ostravi

Viceprvaki Evrope bodo najprej igrali v češki Ostravi

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se pričenja evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Češka, Finska in Estonija. Slovenska reprezentanca bo tam branila srebrno odličje iz Pariza, najprej pa bo nastopila v češki Ostravi, kjer bo igrala v skupini B.
Slovenski odbojkarji bodo naredili vse za novo medaljo z EP (foto: Aleš Oblak/OZS)

Evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki bo trajalo med 1. in 19. septembrom, bodo skupaj gostile Poljska, Češka, Finska in Estonija. Slovenska izbrana vrsta bo branila srebrno odličje z zadnjega EP, najprej pa bo nastopila v češki Ostravi, kjer bo igrala v skupini B. Tam bodo njeni nasprotniki v prvem, skupinskem delu tekmovanja reprezentance Italije, Češke, Bolgarije, Črne Gore in Belorusije.

Slovenski selektor Alberto Giuliani je moral sicer zaradi višje sile spremeniti prvotni načrt pripravljalnih tekem. Namesto obiska kakovostnega turnirja v Ukrajini so slovenski odbojkarji ostali doma, nakar so odigrali dve prijateljski tekmi proti reprezentanci Katarja in eno proti mariborskemu Merkurju. Sicer so naši brez težav zmagali vse tri obračune, vendar nasprotniki niso bili preveč zahtevni, kar za generalko pred EP ni ravno najbolje.

»Žal ni bilo mogoče, da bi odpotovali v Ukrajino, a smo potem naredili vse, da smo organizirali te pripravljalne tekme. Nasprotniki resda niso bili na najvišji ravni, a je bilo za nas pomembno, da smo kot ekipa zaigrali še proti komu drugemu kot proti samim sebi v okviru treningov. So nam pa te tekme vsekakor koristile v sklopu priprav na prvo tekmo evropskega prvenstva proti Češki,« je pojasnil slovenski selektor Andrea Giuliani.

Velja dodati, da gre našim precej na roko sistem tekmovanja na tem EP. Pričeli bodo namreč z malce lažjimi tekmeci, kar bo pomagalo pri dviganju forme in se izostanek kakovostnih pripravljalnih dvobojev kmalu ne bo več poznal. Šele po petih tekmah v skupini B bodo namreč na vrsti odločilne tekme osmine finala, ter nato še četrtfinala, polfinala in finala, (upajmo). Sicer na tem EP sodeluje kar 24 reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine s po šestimi moštvi.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.