Naslovnica Šport Veslač Rajko Hrvat si je SP priveslal izjemno bronasto medaljo

Veslač Rajko Hrvat si je SP priveslal izjemno bronasto medaljo

Avtor: Spletno Uredništvo
Za najlepšo športno novico dneva je včeraj poskrbel veslač Rajko Hrvat. Izolan si je namreč na svetovnem prvenstvu v čeških Račicah priveslal izjemno bronasto medaljo. Za lahkega skifista izolskega VK Argo je to že tretja medalja z največjih tekmovanj, od zadnje pa je minilo že 7 let.
Veslač Rajko Hrvat si je SP priveslal izjemno bronasto medaljo

Po dolgih sedmih letih se je Rajko Hrvat spet okitil z medaljo z največjih tekmovanj  (foto: FB Rowing Slovenia)

Veslač Rajko Hrvat, ki tekmuje med lahkimi enojci, je včeraj dosegel izjemen uspeh. Na svetovnem prvenstvu, ki poteka v čeških Račicah, se je namreč prebil v finale in potem tam z odlično vožnjo osvojil bronasto medaljo. Izolan je prvi del proge odpeljal počasneje, nato pa je dvakrat napadel in se prebil do tretjega mesta. Pred njim sta cilj prečkala le zmagovalec Italijan Gabriel Soares in drugouvrščeni Grk Antonios Papakonstantinou.

Izjemen uspeh lahkega skifista izolskega Veslaškega kluba Argo je še večji, saj je to že tretja medalja z največjih tekmovanj in je od zadnje minilo že dolgih sedem let. Srebro na SP v Aiguebeletteju in bron na EP v Poznańu sta namreč iz leta 2015.  Poleg tega bo Rajko prav jutri praznoval že svoj 36. rojstni dan in tudi zaradi tega se bo ta kolajna iz Račic še bolj svetila.

Hrvat se namreč že pred leti boril z bolečinami v hrbtu, ki so grozile, da mu bodo predčasno končale kariero. A se je izkazalo, da je Rajko močnejši tudi od bolečin, nadaljeval je z vadbo in vse do danes ostal najboljši slovenski veslač. Zato so Rajku po prihodu v cilj tekle solze sreče in tudi med podelitvijo so se mu zarosile oči.

Kako se ne bi, saj se je s to medaljo poplačalo vso garanje zadnjih let, ves trud, ki ga je izolski veslač vložil v treninge in vse bolečine, ki jih je pretrpel, da je še enkrat našel vrhunsko formo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.