Naslovnica Slovenija Veseli december v Ilirski Bistrici predvsem za otroke in družine

Veseli december v Ilirski Bistrici predvsem za otroke in družine

Avtor: Spletno Uredništvo
Turistično informacijski center Ilirska Bistrica ob koncu leta ponovno organizira številne dogodke. Tako se bo jutri, z Miklavževim sejmom in prihodom Sv. Miklavža, prižigom lučk, otvoritvijo drsališča ter koncertom pihalnega orkestra, tudi uradno začel Veseli december v Ilirski Bistrici.
Veseli december v Ilirski Bistrici predvsem za otroke in družine

Miklavž je pri otrocih zelo popularen, saj napoveduje prihod daril in praznikov (foto: TIC Ilirska Bistrica)

Že jutri, a prvo decembrsko soboto se bo v Ilirski Bistrici pričelo pestro decembrsko praznično dogajanje. V Parku Nade Žagar bo organiziran Miklavžev sejem, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki hrane, izdelkov in storitev. To bo tudi odlična priložnost za nakup unikatnih prazničnih daril. Predstavila se bodo tudi številna društva in zavodi, ki delujejo v ilirskobistriški občini. Sledil bo koncert Pihalnega orkestra Ilirska Bistrica in slavnostni prižig lučk s prihodom Sv. Miklavža.

Že drugo leto zapored bo v Ilirski Bistrici na voljo pokrito ledeno drsališče, ki predvidoma odprto od pojutrišnjem (nedelje 3. decembra) pa vse do 2. januarja. V dopoldanskih urah bo ledena ploskev brezplačno na voljo za predšolske in šolske otroke, popoldne pa tudi za vse ostale prebivalce občine. Za razliko od lani pa letos ne predvidevajo nobene ‘protikoronske’ omejitve števila drsalcev.

»Pri snovanju dogodkov v decembru je za nas predvsem pomembno povezovanje. Povezovanje z lokalnimi ponudniki, z vrtcem Jožefe Maslo, Knjižnico Makse Samsa, osnovnimi šolami, JP Komunala in drugimi. Letošnja novost je aktivnost Srečni petki, kjer se prek nagradnih iger, v sklopu katerih bodo obiskovalci lahko dobitniki praktičnih nagrad, promovirajo lokalni ponudniki, saj so jih le-ti zagotovili,« pravi Maja Uljan, direktorica TIC Ilirska Bistrica.

Poleg tega bodo poskrbeli za ekološki otok, ob drsališču bodo postavili žive smreke v loncih, s katerimi bodo po praznikih obogatili mesti park in skupaj z vrtcem Jožefe Maslo pripravili družinsko doživljajsko zgodbo ‘Snežna vas’, kjer bo po zaključeni nalogi v naravi sledilo še posebno presenečenje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.