Naslovnica Kronika Policisti bodo preverjali tudi, kje so se vinjeni vozniki opijali

Policisti bodo preverjali tudi, kje so se vinjeni vozniki opijali

Avtor: Spletno Uredništvo
Pričel se je praznični december, ko si sledijo številna praznovanja in zabave. Zato bo tudi Policija intenzivno preverjala, ali so vozniki pregloboko pogledali v kozarec. In ne le to, preverjala bo tudi, kje so pili.
Policisti bodo preverjali tudi, kje so se vinjeni vozniki opijali

Najbrž bolj kot vse besede k treznemu razmisleku silita dva invalidska vozička na fotografiji (foto: vozim.si)

Ni skrivnost, da alkohol oslabi normalno miselno presojanje. Tako se poslabša sposobnost zaznavanja, razdalje se napačno ocenijo, reakcije so počasnejše,  spregleda se ostalo dogajanje v prometu…. Alkoholiziranost se velikokrat kaže kot prehitra ali prepočasna vožnja, vijuganje po cesti, neuporaba luči in smerokazov, ustavljanje na neprimernih krajih, vožnja skozi križišča pri rdeči luči in tudi kot inovativne bližnjice prek krožišč…

Policisti so na vse nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola (in seveda tudi pod vplivom prepovedanih drog) opozorili že zadnji dan meseca novembra, ko so pri Zavodu Vozim pripravili okroglo mizo ob začetku nove akcije ‘Heroji furajo v pižamah’. Gre za peto sezono že uveljavljene varnostno-preventivne akcije, ko vinjene voznike domov vozijo trezni prostovoljci, kar je nedvomno precej bolje za vse.

Policija bo ves december preverjala psihofizično stanje voznikov, a ne le to. »Policisti bomo poostreno nadzirali tudi spoštovanje določb ‘Zakona o omejevanju porabe alkohola’, in sicer bomo preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, ki bodo kasneje kontrolirani v poostrenem nadzoru ali kot udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku, pred tem uživali alkoholne pijače.

Poleg tega bomo kontrolirali tudi točenje alkohola mladoletnim osebam in alkoholiziranim posameznikom, predvsem v različnih lokalih,« so pojasnili s Policije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.