Naslovnica Šport Velški igralci ragbija so gostovali v Južni Afriki v napačnem trenutku

Velški igralci ragbija so gostovali v Južni Afriki v napačnem trenutku

Avtor: Spletno Uredništvo
Ob izbruhu okužb z novo varianto koronavirusa v Južni Afriki so se tudi športniki spet znašli v središču pozornosti. Tokrat gre predvsem za dva najbolj prestižna ragbi kluba iz Walesa, ki sta se odpravila na Jug Afrike na tekme mednarodne lige, sedaj pa bosta imela velike težave na poti domov.
Ragbi moštvo Scarletsov na treningu predvčerajšnjim v južnoafriškem Durbanu (foto: FB Scarlets Rugby)

Nova različica koronavirusa Covid 19, ki je pred kratkim začela krožiti v Južni Afriki, je to državo uvrstila na rdeči potovalni seznam Združenega kraljestva (ZK). Tako se je vlada v Londonu odločila, da bodo vsi, ki bodo iz Južne Afrike pripotovali v Združeno kraljestvo po določenem nedeljskem nočnem roku (04:00 GMT), morali v karanteno v posebnem hotelu in sicer za obdobje deset dni.

Kdor se bo uspel vrniti še pred tem terminom, bo sicer moral prav tako v izolacijo, a bo ta vsaj na domačem naslovu in ne kje drugje. Nekaj podobnega, kar se je marsikateremu športniku zgodilo lani spomladi (npr. tudi slovenski vrhunski plezalki Mii Krampl, ki je morala za več tednov ostati na Japonskem), se tokrat obeta dvema najbolj prestižnima ragbi kluboma iz Walesa – Cardiffu in Scarletsom.

Ragbi je sicer velški nacionalni šport, oba omenjena kluba pa tekmujeta v United Rugby Championshipu (URC), kjer nastopajo še profesionalne ekipe iz Irske, Italije, Škotske in od lani tudi moštva iz Južne Afrike. Zato sta obe valižanski ekipi na jug afriškega kontinenta, natančneje v Durban, odpotovale na začetku tedna. Sedaj pa ju čaka zelo kompleksen povratek, ZK naj bi namreč še zaostrilo sveže omejitve potovanj iz Južne Afrike…

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.