Naslovnica Šport Velika zmaga veslaškega asa Rajka Hrvata pred domačim EP

Velika zmaga veslaškega asa Rajka Hrvata pred domačim EP

Avtor: Spletno Uredništvo
Veslaška proga na zagrebškem jezeru Jarun je bila konec tedna prizorišče preizkušnje za Svetovni pokal, od koder se je slovenska ekspedicija vrnila nasmejana. Izolan Rajko Hrvat je namreč zmagal med lahkimi skifisti in s tem napovedal boj za medalje na bližnjem Evropskem prvenstvu, ki bo že konec meseca maja potekalo na Bledu.
Velika zmaga veslaškega asa Rajka Hrvata pred domačim EP

Hrvat je zmago posvetil gledalcem, saj so zanj navijali vsi prisotni Slovenci in tudi Hrvati (foto: FB Rajko Hrvat)

Lahki skifist Rajko Hrvat se je v predmestju Zagreba razveselil svoje druge zmage na tekmi za veslaški Svetovni pokal. Zmaga je toliko slajša, ker je Hrvat finalno vožnjo odpeljal taktično odlično in pri tem hkrati prikazal vrhunsko fizično pripravljenost. Izolan je tako v prvi polovici proge držal svoj ritem, nato pa je prešel v vodstvo in ga kljub napetem dvoboju s Švicarjem Andrijem Struzino tudi obdržal vse do velike zmage.

“Po sedmih letih sem znova dobil tekmo za svetovni pokal. Lani sem se po sedmih letih veselil medalje na svetovnem prvenstvu. Upam, da se bom kmalu veselil tudi medalje na domačem evropskem prvenstvu. To je fenomenalna popotnica zanj. Že zdaj od 25. do 28. maja vse vabim na Bled,” je po prihodu v cilj za slovensko športno javnost in za spletno stran Veslaške zveze Slovenije (VZS) povedal 36-letni član VK Argo Izola.

Sicer si je Rajko na v Zagrebu že šestič v karieri priveslal stopničke na tekmi svetovnega pokala, vendar sem pravi, da je bil Jarun le vmesna postaja do vrhunca sezone – nastopa na Evropskem prvenstvu, ki bo že konec tega meseca na sporedu na Bledu. Hrvat je sicer doslej na EP osvojil dve bronasti medalji, nastop na EP na domačem terenu pa bo zanj morda kar višek izjemne športne kariere.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.