Naslovnica Trendi Večer Oliverja Dragojevića v znamenju dobrodelnosti

Večer Oliverja Dragojevića v znamenju dobrodelnosti

Avtor: Spletno Uredništvo

 

Pred kratkim je glasbeno javnost šokirala vest, da je umrl legendarni Oliver Dragojević. Enkratni glasbenik za seboj zapušča izjemno glasbeno zapuščino, njegov glas, interpretacijo, pesmi in emocije pa bodo pomnile še mnoge generacije. V ljubljanski Cvetličarni se bodo 29. septembra poklonili njegovemu spominu in pripravili večer njegove glasbe z dobrodelnim pridihom. 

Spominu na velikana dalmatinske glasbe se bodo v Ljubljani poklonili 29. septembra (foto: PR GIG)

 

Konec septembra bodo obiskovalci Cetličarne uživali v največjih uspešnicah Oliverja Dragojevića, kot so: Vjeruj u ljubav, Lipi moj anđele, Cesarica, Kad mi dođeš ti, Oprosti Mi Pape, Nadalina in mnoge, mnoge druge. Na velikem zaslonu se bodo glasbeniku v spomin predvajali njegovi koncertni posnetki, polovica celotnega izkupička pa bo predana Ustanovi Mali Vitez – Fundaciji za pomoč mladim ozdravljenim od raka, so sporočili z glasbene agencije GIG.

 Oliver Dragojević se je rodil 7. decembra 1947, prvič pa je na festivalskem odru nastopil leta 1967 v Splitu. Ta nastop je bil hkrati tudi začetek dolgoročnega sodelovanja med Oliverjem in Zdenkom Runjićem. Uspešna glasbena kariera se je Oliverju ‘odprla’ le nekaj let kasneje. Skozi desetletja je Dragojević posnel 23 studijskih albumov, objavljene pa so tudi številne kompilacije njegovih uspešnic.

Kot eden redkih hrvaških glasbenikov je nastopil tudi na na mnogih najprestižnejših svetovnih koncertnih prizoriščih, kot so pariška Olimpija, londonski Royal Albert Hall, newyorški Carnegie Hall in operna hiša v Sydneyju. Zaradi težke bolezni pljuč je glasbenik 29. julija podlegel bolezni, ob njegovem pogrebu so razglasili dan žalovanja, na domači Korčuli pa se je od glasbenika poslovilo na tisoče ljudi. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.