Naslovnica Gospodarstvo Več sredstev za subvencije pomeni več investicijskih projektov

Več sredstev za subvencije pomeni več investicijskih projektov

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija je oznanila, da se je pri Javnem razpisu za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v RS pravkar še povečala višina razpoložljivih sredstev. Po novem bo na voljo prek 95 milijonov evrov, prek katerih se bo lahko financiralo 62 investicijskih projektov.
Več sredstev za subvencije pomeni več investicijskih projektov

Tudi Javna agencija Spirit Slovenija promovira trajnostni razvoj slovenskega gospodarstva (foto: Spirit Slovenija)

Kot so pojasnili z Javne agencije SPIRIT Slovenija, ki sodi pod okrilje Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je bilo v okviru ‘Javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji ‘ prvotno na voljo 88,5 milijona evrov. S temi sredstvi naj bi predvidoma finančno podprli 59 investicijskih projektov. A so se prvotni načrti kasneje spremenili in sedaj bo podprtih projektov 62.

»Agencija je na prvi rok za oddajo vlog prejela 97 vlog v skupni vrednosti 147,6 milijona evrov. Ker prvotno razpisana sredstva iz naslova Mehanizma za okrevanje in odpornost, zaradi načrtovanih visokih vlaganj prijavljenih podjetij, niso zadostovala za sofinanciranje predvidenega števila projektov, so bila za izvedbo javnega razpisa zagotovljena dodatna integralna proračunska sredstva v višini 6.964.623,48 evrov,« sporoča javna agencija Spirit Slovenija.

Dokončen seznam prejemnikov subvencij bo znan, ko bodo prijavitelji obveščeni o rezultatih razpisa in pogodbe podpisane, kar naj bi se zgodilo v drugi polovici meseca oktobra. Sicer pa je razpis namenjen podjetjem z investicijami v vrednosti od enega do 12 milijonov evrov v predelovalni dejavnosti, od 0,5 do tri milijone evrov v storitveni dejavnosti in od 0,5 do dveh milijonov evrov v razvojno-raziskovalni dejavnosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.