Naslovnica Šport Vaterpolska reprezentanca pot proti EP začenja v Kotorju

Vaterpolska reprezentanca pot proti EP začenja v Kotorju

Avtor: Spletno Uredništvo
Članska vaterpolska reprezentanca Slovenije bo ta konec tedna v Kotorju nastopila na prvem turnirju druge regionalne lige. Prvi nasprotnik Slovenije bo jutri (ob 19.50) zvečer Budva, v soboto zvečer bo (ob 19.50) sledil obračun z domačim Cattarom in v nedeljo že dopoldan (10.10) še z drugim domačim klubom iz Kotorja – Primorcem.
Vaterpolska reprezentanca pot proti EP začenja v Kotorju

Prizor z uspešnih poletnih kvalifikacij reprezentance Slovenije v Kranju (foto: FB ZVDS)

Tekme v 2. Jadranski ligi bodo slovenskim vaterpolistom koristile za splošen dvig kakovosti v reprezentanci, ki jo prve dni prihodnjega leta v Izraelu čaka nastop na Evropskem prvenstvu. Sicer je slovenska reprezentanca v Kotor odpotovala oslabljena in neuigrana, zato pričakovanja za ta prvi turnir niso ravno velika. Že to, da so reprezentanco sploh vključili v to klubsko tekmovanje, pa je nedvomno moč šteti za uspeh.

»Na žalost na pot odhajamo brez skupnega treninga, prav tako pa kot rečeno brez nekaterih nosilcev igre. Bo pa to priložnost za mlajše igralce, da vidimo, ali so v primerjavi z lansko sezono napredovali. Kakorkoli že, te tekme bodo zelo dobrodošle v pripravah na evropsko prvenstvo, ekipe so kakovostne, tako da bomo morali pokazati vse svoje znanje, če bomo želeli iztržiti ugoden izid,« je pred odhodom v Črno goro dejal slovenski selektor Krištof Štromajer.

Slovenske barve bodo v Kotorju branili Lukas Z. Gligorovski, Dejan Gostić, Jure Beton, Jaša Lah, Juš Vončina, Aleksander Paunovič, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Gašper Žurbi, Aleksander Cerar, Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik in Tim Kačič. Z Zveze vaterpolskih društev Slovenije so še pojasnili, da bo v prvem delu tekmovanja Slovenija zaigrala v skupini A.

Poleg že omenjenih klubov Budva, Cattaro in Primorac bodo v skupini A igrali še KPK Korčula, Zadar 1952, POŠK Split in Medveščak Zagreb. Na štirih turnirjih bodo vsak z vsakim igrali po dvakrat, dva najboljša kluba pa se bosta v začetku marca uvrstila v končnico, kjer se bosta za napredovanje v 1.ligo srečala z najboljšima ekipama iz skupine B, v kateri so Novobeogradski Vukovi, Valis Valjevo, Vojvodina Novi Sad, Proleter Zrenjanin in Taš Beograd.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.