Naslovnica Trendi Val 202 v četrtek praznuje spoštljivih 50 let

Val 202 v četrtek praznuje spoštljivih 50 let

Avtor: Spletno Uredništvo
V četrtek, 16. junija bo Val 202 praznoval 50 let delovanja. Obletnici bodo posvečene številne radijske oddaje, nov dokumentarni film na TV Slovenija in pa tudi koncert Dan 202, ki bo v živo prenašan na na Valu 202, TV SLO 2 in val202.si. Abrahamovec bo jubilej dočakal v odlični formi.
Val 202 v četrtek praznuje spoštljivih 50 let

Mozaik uspeha Vala 2020 je kompleksen, a je prav vsak delček na visokem strokovnem nivoju (foto: Val 202/RTV SLO)

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so napovedali praznovanja 50 obletnice obstoja Vala 202. Val 202 je sicer drugo ime za 2 program Radia Slovenija, ta program pa je že dolga leta v vrhu poslušanosti med radijskimi programi v Sloveniji. Poleg tega se je z razvojem spleta čvrsto zasidral tudi na družabnih omrežjih, poleg tega pa si je pridobil lep delež občinstva tudi prek podkastov.

Val 202 pa odlikujejo tudi novinarske vsebine visoke kakovosti. »Pet desetletij na vrhu priljubljenosti med poslušalci v Sloveniji je svojevrstna potrditev kakovosti in kredibilnosti Vala 202 za kar se novinarji in drugi ustvarjalci programskih vsebin trudijo vsak dan. Zaupanje poslušalcev ni nekaj, kar bi se dalo kupiti, zato je tudi to priznanje še ena potrditev prave programske poti,« so spomnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Radio sicer ne bi bil radio brez dobre glasbe, vendar pa Val 2020 krasijo predvsem oddaje, kot so Nedeljski gost, Centrifuga, Zapisi iz močvirja, Toplovod, Izštekani, Popevka tedna, Naval na šport, Odbita do bita, Vroči mikrofon, Frekvenca X, Nedeljsko športno popoldne. Obletnico bodo sicer obeležili s številnimi posebnimi radijskimi oddajami, z novim dokumentarni filmom TV Slovenija in s koncertom ‘Dan 202’.

Vstopnice za ta koncert, ki bo v živo potekal v Križankah, so sicer že razprodane, a bo dogodek v živo od 21. ure dalje prenašan na Valu 202, TV SLO 2 in spletni strani val202.si.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.