Naslovnica Šport V sredo starta 27. Kolesarska dirka po Sloveniji

V sredo starta 27. Kolesarska dirka po Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Kolesarska Dirka po Sloveniji že močno trka na vrata, saj bo potekala med sredo, 9. junija, in nedeljo, 13. junija. Na sporedu bo pet etap, skupna dolžina dirke bo malce prek 800 kilometrov, prvi favorit za zmago pa je zmagovalec lanske Dirke po Franciji, slovenski šampion Tadej Pogačar.
Slovenski as Tadej Pogačar je letos prvi favorit Dirke po Sloveniji (foto: PR Planet TV)

Kolesarska Dirka po Sloveniji bo letos na vrsti že 27-ič, na sporedu pa bo od srede do nedelje, 13. junija. V petih tekmovalnih dneh bo na vrsti prav toliko, kolesarji pa bodo skupno po slovenskih cestah prevozili natanko 803 kilometre in 700 metrov. Letos bo sodelovalo natanko 20 moštev, med katerimi bo vlogo prvega favorita prevzela ekipa UAE Team Emirates in njen kapetan Tedaj Pogačar.

Za ostale je še malce vprašljivo, s kakšno zasedbo bodo prišli in kdo bo dejansko vozil na vso moč. Sicer bodo letos na Dirki po Sloveniji nastopile še kazahstanska Astana – Premier Tech, bahrajnski Bahrain Victorious, avstralska ekipa Team BikeExchange, norveška Uno-X Pro Cycling Team, ruska Gazprom – RusVelo, španske barve pa bodo branile Equipo Kern Pharma, Caja Rural – Seguros RGA in  Euskaltel – Euskadi.

Italija bo zastopana z ekipama Bardiani CSF Faizanè in z Androni Giocattoli – Sidermec, Združeno kraljestvo s Canyon DBH SunGod in Ribble Weldtite Pro Cycling, Belgija z moštvom Bingoal Pauwels Sauces WB, Danska s ColoQuick Cycling, Slovaška z Duklo iz Banske Bystrice, Poljska s HRE Mazowsze Serce Polski ter Slovenija z ekipamiAdria Mobil Cycling Team, Ljubljana Gusto Santic in s selekcijo slovenske mlade reprezentance

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. »Prva ‘slovenska pentlja’ je bila organizirana v maju leta 1993, le leto dni po tem, ko je Kolesarska zveza Slovenije postala polnopravna članica mednarodne kolesarske zveze UCI, kolesarska dirka Po Sloveniji pa je dobila svoje mesto na mednarodni kolesarski sceni,« so spomnili s Kolesarske zveze Slovenije.

Spored: 1. etapa sreda, 09. junij, Ptuj – Rogaška Slatina (151,5 km), 2. etapa četrtek, 10. junij, Žalec – Celje (147 km), 3. etapa petek, 11. junij, Brežice – Krško (165,8 km), 4. etapa sobota, 12. junij, Ajdovščina – Nova Gorica (164,1 km) in 5. etapa nedelja, 13. junij, Ljubljana – Novo mesto 175,3 km. Prva etapa bo ravninska, druga in tretja bosta razgibani, četrta se bo zaključila z vzponom na Sveto Goro pri Novi Gorici, zadnja pa bo spet razgibana.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.