Naslovnica Šport V slovenskem plavalnem taboru so s SP lahko zadovoljni

V slovenskem plavalnem taboru so s SP lahko zadovoljni

Avtor: Spletno Uredništvo
Na svetovnem prvenstvu v plavanju, ki poteka v Dohi, se je včeraj izkazal Američan v slovenski reprezentanci Peter John Stevens, danes pa se ženski štafeti v disciplini 4 x 200 m ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre v Parizu. Jutri sta na vrsti še dva slovenska nastopa.
V slovenskem plavalnem taboru so s SP lahko zadovoljni

Slovenska štafeta si je pot na OI v Parizu priborila v najbolj prestižni disciplini 4 x 100 m (foto: FB PZS)

Na letošnjem Svetovnem prvenstvu v plavanju, ki ga gosti katarska Doha, je včeraj je prvi adut slovenske reprezentance Peter John Stevens nastopil v A finalu na 50 m prsno. V tej pred leti paradni disciplini slovenskega plavanja (Tahirovič, Markič, Dugonjič) je Stevens z novim osebnim rekordom 27,07 pristal na 8. mestu, kar je pomenilo ponovitev rezultata z lanskega SP na Japonskem.

Američan, ki nastopa za Slovenijo, je na to tekmovanje prišel v pravi formi, saj je pred finalnim nastopom na 50 m prsno izboljšal tudi svoj najboljši čas na dvakrat daljši progi. Danes so bile oči slovenskih ljubiteljev plavanja uprte v žensko štafeto 4 x 200 m prosto, kjer pa se Neži Klančar, Janji Šegel, Katji Fain in Hani Sekuti ni uspelo prebiti med 16. najboljših, kar bi pomenilo drugo uvrstitev na letošnje Olimpijske igre (OI).

Za nastop v Parizu v tej disciplini so dekletom zmanjkale 4 sekunde, oziroma 4 mesta, saj so bile na koncu dvajsete. Vendar pa so si Slovenke dragocene vozovnice za nastop na OI v francoski prestolnici zagotovile že pred dnevi in sicer na pol krajši razdalji. V disciplini 4 x 100 m prosto so bile namreč iste štiri plavalke na koncu osme in sicer s časom, ki je bil za uvrstitev na Olimpijske igre več kot dovolj.

Sicer so v slovenskem taboru z doseženim že doslej lahko zelo zadovoljni, po informacijah Plavalne zveze Slovenije pa bosta jutri dopoldan v kvalifikacijah poskusili presenetiti še Janja Šegel na 200 m hrbtno ter Neža Klančar na 50 m delfin.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.