Naslovnica Šport V Portorožu poteka največji teniški dogodek v Sloveniji

V Portorožu poteka največji teniški dogodek v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Med obilico športih dogodkov zadnjih dni so mnogi spregledali, da se je v Portorožu pričel prestižni ženski teniški turnir svetovne serije WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož. Turnir je letos izjemno kakovosten, zato bo za slovenske igralke vsaka zmaga še toliko bolj pomembna. Kaja Juvan in Tamara Zidanšek bosta nastopili danes popoldan oziroma zvečer, morda pa kaj več lahko pričakujemo od Andreje Klepač v dvojicah.
V Portorožu poteka največji teniški dogodek v Sloveniji

Teniški center Portorož  iz zraka (foto: FB WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož)

Teniški center v Portorožu pravkar gosti prestižni ženski teniški turnir svetovne serije WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož. Nagradni sklad je 251.750 ameriških dolarjev, igra pa se na trdi podlagi. Turnir je letos zelo kakovosten, saj na njemu sodeluje precej igralk, ki so na mednarodni lestvici WTA visoko uvrščene, poleg tega pa so nekatere tudi že zmagale na turnirjih tako imenovanega ‘velikega slama’.

Prva nosilka turnirja Zavarovalnica Sava Portorož je zvezdnica Emma Raducanu, nazadnje 11. na lestvici  WTA, ki je lani zmagala na odprtem prvenstvu OP ZDA. Druga nosilka je Brazilka Beatriz Haddad Maia, trenutno na 15. mestu seznama uvrstitev WTA, ki je letos že osvojila dva turnirja WTA, a oba na travi. Tretja nosilka pa je Kazahstanka Jelena Ribakina, 25. na razvrstitvi WTA, ki pa je letos zmagala v Wimbledonu.

Slovenski ljubitelji tenisa tokrat največ pričakujejo od Kaje Juvan, ki je na razvrstitvi najboljših svetovnih igralk tenisa na 68. mestu, in od Tamare Zidanšek, ki je na seznamu WTA na 81. mestu. Obe bosta nastopili danes popoldan oziroma zvečer. Morda pa kaj več lahko pričakujemo od izkušene slovenske reprezentantke Andreje Klepač v dvojicah.  Juvanova se bo sicer v 1. krogu pomerila z Francozinjo Alize Cornet (35. na WTA).

Zidanškovo pa v Portorožu najprej čaka ruska kvalifikantka, Anastasia Zakharova (160. na WTA). »V tenisu kot športu je dejansko vsak dan drugačen od drugega. Vsak dan moraš dati vse od sebe, treba pa je imeti tudi malo sreče. Vseeno mislim, da sem dobro pripravljena, poskusila bom uživati in pustiti, da me ponese domače vzdušje,« je pred svojim uvodnim nastopom za Teniško zvezo Slovenije povedala Tamara Zidanšek.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.